בדיקת יציבה ממוחשבת

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

24/09/2013 | 22:47 | מאת: עדנה

שלום רב. אני בת 58, לפני ארבע שנים עברתי שתי תאונות עם פגיעות ראש וצוואר. מאז אני סובלת בין היתר מסחרחורות קשות,טישטוש וטינטון דו צדדי. בבדיקת יציב ה ממוחשבת קיבלתי את התוצאות הבאות :-) תפקוד לקוי של שלש המערכות - וסטיבולרית,ראיה ו מערכת הסומטוסנטורית. לציין כי ערכי היציבות בתנוחה מס 1 נמוכים מן הנורמה. היציבות הכללית אינה תקינה. מה פירוש מערכת הסומטוסנטורית? האם יש טיפול לשיפור התיפקוד הלקוי? אודה מאד לתשובה.

25/09/2013 | 09:05 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום עדנה המערכת הסומטוסנסורית היא המנגנון השלילשי לשמירת היציבות המבוסס על התחושה העמוקה בכפות הרגליים וכן בגידים ובשרירים. הטיפולים שעוזרים הם בד"כ פיזיותרפיה מותאמת למנגנונים הפגועים. יש לדעתי להמנע מלתת חשיבות יתר לבדיקת היציבה הממוחשבת -CDP מאחר והיא לא ספציפית ולא תמיד מדויקת ולעיתים תופעות כמתח וחרדה עלולות לתת תוצאות כשלך. בברכה ד"ר בן דוד

25/09/2013 | 15:36 | מאת: עדנה

ד"ר בן דוד, רב תודות על ההסבר שנתת לי. חג שמח. עדנה.

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)