המשך ...

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

03/09/2012 | 21:50 | מאת: אסף

"הסיבה שקשה להתרגל לטינטון קשורה לעובדה שחוש השמע מהווה אמצעי להתרעה על סכנה בבעלי החיים.התופעה מלווה בחרדה .פעמים רבות המח מפרש את הטינטון כ רחש של טורף וגורם לתחושת חרדה תת הכרתית . נגרם מעגל קסמים טינטון - מתח וחרדה וכך לעיתים לא רק שלא מתרגלים לטינטון אלא אף המתרד גובר." "הטיפול היעיל מבוסס על שילוב של סדנא קוגניטיבית התנהגותית עם לימוד טכניקות לשליטה במתח ובמיקוד תשומת הלב" עד כאן דבריך , והשאלה שלי אם בנוסף לשיטות קוגנטיביות התנהגותיות המבוססות על מודעות והכרה , ניתן להשתמש בטכניקות ברמה תת הכרתית? האם התנייה ( קלאסית) של הטינטון למשהו נעים, מרגיע ואינו מאיים (ליצור אסוציאציה בין הרעש הספציפי המאופיין אצלו למשהו נעים וטוב, ובכך להחליף פשוט את "הידיעה " שיש טורף בסביבה למשהו יותר נעים וחיובי) אגב, איך רעשים של זמזום קבוע או פעימות קצביות מתפרש כרעשים שטורף עושה ? תודה !!! ואם תוכל להביא לי קישור לאתר, אני לא ממש מוצא אותו..:-)

06/09/2012 | 14:18 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום אסף ברחש לא צריך להיות דומה לזה של טורף מסים. די שלא מופיע במאגר הזיכרון. במסגרת הסדנא הקוגניטיבית מעבר לתירגול שליטה בחשיבה , בתשומת הלב וטכניקות שבירת מתח יש גם , מה שציינת, תרגול צביעת הטינטון בצבע ורוד יותר זאת בצורות שונות בעיקר השוואתו לדברים חיוביים שדונמים לו. יש פרוט באתר טינטריין. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)