הגורם לסחרחורת

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

20/08/2008 | 10:51 | מאת: אברהם מטבעון

שלום אני גבר בן 51. מתאמן באופן קבוע, רץ , שוחה במצב בריאותי תקין. לפני חודש היה לי התקף סחרחורות עז שאובחן כתזוזה של גבישים באוזן. לאחר 4 ימים קשים מאוד עברתי טיפול פיזיותרפיסט שלשמחתי פתר למחרת את הבעיה. הבנתי שזה יכול לחזור גם. מאז אני מחפש את הגורם לבעיה ולא מוצא. לא קיבלתי מכה בראש ולא נפלתי ולא היתה לי דלקת אזניים או מחלה לפני כן. רציתי לשאול אם יכול להיות קשר ישיר בין דברים חדשים למשל שאכלתי באותו יום לפני שהתחיל ההתקף לבין תחילת התקף הגבישים? ( BPPV כתוב על ידי הרופא ). למשל באותו יום בבוקר לקחתי לראשונה כדור בשם לוסק בגלל צרבת וגם שתיתי פעם ראשונה סוג חדש של תה צמחים עם לואיזה ומליסה. האם יכול להיות שהם גרמו להתחלת ההתקף באותו ערב?? אני כמובן חושש לחזור לקחת את כדור זה או לשתות תה זה.... או שבכלל הקריסטלים האלה התפתחו לאורך חודשים ואין קשר בין תחילת ההתקף לבין מה שאכלתי/שתיתי באותו היום? תודה רבה

20/08/2008 | 22:28 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

הסיבה בד"כ הנה העובדה שעם חלוף השנים הרקמות נחלשות וה"קריסטלים" נתקים ממקומם ונגרמת התופעה הנ"ל.אין כל קשר לתרופות שנטלת. ניתן לקבל הדרכה במכון הפזיותרפי שטופלתה לגבי תרגילים למניעת חזרת התופעה. בברכה ד"ר בן דוד

21/08/2008 | 00:42 | מאת: אברהם מטבעון

שלום רב ד"ר בן דוד תודה על תשובתך כתבת לי לגבי BPPV ש: " ניתן לקבל הדרכה במכון הפזיותרפי שטופלתה לגבי תרגילים למניעת חזרת התופעה". אני מאוד מסוקרן ואשמח על תשובתך. מה הכוונה תרגילים למניעת התופעה? האם תרגילים לשיווי משקל ( נתנו לי כמה תרגילים של אימון שיווי משקל ולעמוד על מוט כזה דק יחסית וכו' ) יכולים גם להקטין את הסיכון להתקף חוזר של BPPV ? או שהם רק משפרים את השיווי משקל בגוף? כשכתבת תרגילים התכוונת לתרגילים בסגנון כזה של הליכה ועמידה שדורשים שיווי משקל? או שיש משהו אחר שכדאי לעשות? תודה

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)