סכנה בבדיקת הטימפנומטריה

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

08/02/2019 | 03:03 | מאת: חבר של מטופל

שלום היום הלכתי עם חבר שלי שסובל מירידה בשמיעה וטינטון, לעשות בדיקת שמיעה טימפנומטריה עם רפלקס אקוסטי , על פי הפניה של פרופסור א.א.ג. ובמקרה שכנו להביא את הפניה המקורית מפרופסור, והבאנו רק של רופא משפחה. אז, בדיקת שמיעה הם עשו, אבל הטימפנומטריה הם אמרו שזו בדיקה מסוכנת, וחייבים הפניה מקורית מרופא א.א.ג. עכשיו החבר המטופל מודאג ביותר! מה הסכנות שכרוכות בבדיקה, ובאיזה מקרים? אולי זה רק לאנשים מסוימים? ולמה הפרופסור המכובד לא אמר כלום בנושא? הוא בוודאי בדק את האוזניים של בן אדם, והפנה לכמה בדיקות, אבל כלל לא הזכיר שזה יכול להיות מסוכן...

09/02/2019 | 20:31 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

הסכנה בעור תוף עם צלקת מאד עדינה שעלולה להקרע בשינויי הלחץ דל הטמפנומטריה. ככל הנראה שרופא אא"ג לא ראה ממצא כזה. אבל בצדק, הבודק רצה להיות בטוח שרופא אא"ג ראה את עורי התוף .

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)