צפצוף מוזר באוזן ואני אם מכשיר שמיעה

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

11/12/2018 | 16:02 | מאת: תומר

שלום וברכה, אשמח בבקשה לעזרה ולעצה טובה. אני מרכיב מכשיר שמיעה באוזן השמאלית שלי (בימנית אני גם לא שומע, אך עד עכשיו הסתדרתי כך). במהלך השבוע שעבר הרגשתי קצת שינוי בשמיעה והרגשתי כאילו האוזניים קצת סתומות וכואבות. פניתי לרופאת משפחה שאמרה שקצת אדום ואולי יש איזה פטריה ונתנה לי 2 סוגי טיפות (על הטיפות היה כתוב טיפות עיניים) לאחר כיום מרגע שהתחלתי לשים את הטיפות ביום שישי התחיל פתאום במהלך נסיעה פתאום צפצוף ארוך ומתמשך שבא מכיוון אוזן של המכשיר. ניסתי להמשיך כרגיל אך לאחר כשעתיים הורדתי את המכשיר ובערך לאחר שעה בקירוב זה פסק / או פחת משמעותית שכמעט ולא הרגשתי. ביום ראשון השבוע פניתי לרופא אף אוזן גרון, שטען שאין לי כלום באוזן ושאזרוק את הטיפות. הפנה אותי לבדיקת שמיעה מקיפה (קיבלתי תור רק לעוד חודשיים וחצי). פניתי גם למכון השמיעה שיבדקו את המכשיר, מבדיקה ראשונית אמרו שנראה בסדר, ואפילו היו נחמדים ועשו בדיקת שמיעה בסיסית לראות אם יש שינוי מלפני כשנתיים לא ניצפה שינו משמעותי. מאוד מוזר כי לאחר שאני מוריד את המכשיר בערך תוך שעה זה נעלם או פוחת משמעותית הצפצוף המתמשך ורק כשאני חוזר להרכיב את המכשיר זה שוב מתחיל חזק. לשאלתי: חשוב לי לציין שלא הרגשתי שהרופא מתייחס בכובד ראש לבעיה ודי הסתכל רק על המחשב ומה שנכתב בעבר... אומנם בדק באופן חטוף את האוזניים וטען את שכתבתי לעיל. אני תוהה ושואל האם ייתכן וזה קשור משהו לעצב באוזן לאור חיפושי ובירור כאן באתרים, הבנתי שאולי יש חלון של זמן קצר לטיפול הניתן באישפוז של אנדימיוטיקה וסוריאידים וזה יכול למנוע החמרה ואולי אף להפסיק את הצפצוף. לאן לפנות... האם לגשת למיון ומה להגיד... אני מבין שזה די דחוף חלון הזמן הזה ובפרט שאני כבד שמיעה. אודה מאוד על תשובתכם וסליחה על האורך. בהערכה ובתודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אם הטנטון מתחיל לאחר הרכבת המכשיר ונפסק לאחר הוצאתו, אולי יש תגובה לחשיפה לרעש של הגברה של המכשיר. אולי ניתן להוריד עוצמת ההגברה. לגבי מתן סטרואידים יש לראות אם יש ירידת שמיעה .ומה מידתה וזאת ניתן להחליט לאחר בחינת הממצאים הנ"ל. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)