סחרחורות, טינטון, אזניים אטומות, ירידה בשמיעה

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

22/11/2018 | 08:27 | מאת: ר

שלום, אני בת 32. מגיל צעיר אובחנתי עם ירידה קלה בשמיעה. לפני כשנתיים החלו צפצופים באזניים, בעיקר באוזן שמאל. בעקבות בדיקת שמיעה נוספת אובחנה ירידה נוספת בשמיעה בשתי האזניים והמליצו לי על מכשיר שמיעה. לפני כחודשיים המצב החמיר ויש תחושה של אזניים סתומות כל הזמן וסחרחורות שמקשות עליי לתפקד. מה הצעדים הבאים שעליי לעשות? בדיקת דם? לבקש חוות דעת נוספת בנוגע לשמיעה? לא בטוחה למי כדאי לפנות עם הבעיה. האם רופא אאג של קופת החולים?

23/11/2018 | 20:33 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

כדאי לפנות למומחה לסחרחורת - נוירולוג או אא"ג. האם האטימות באוזניים משתנה. האם יש סחרחורת כשהאטימות מתגברת? האם את סובלת ממיגרנות ? האם הירידה בשמיעה בתדרים הגבוהים או הנמוכים ?

27/11/2018 | 17:35 | מאת: ר

האטימות באזניים משתנה, אבל נראה שאין קשר בינה לבין הסחרחורות. פניתי לרופא אא"ג שאמר שהסחרחורת נובעת מכך שהקריסטלים באזניים זזו והמליץ על פיזיותרפיה במידה והסחרחורת תחמיר. הירידה בשמיעה היא בתדרים הגבוהים. אין לי מגרנות בדרך כלל. אני בתהליך לנסות לקבל מכשירי שמיעה כדי להתמודד עם הטינטון.

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)