דפיקות באוזן ימין אשמח לעזרה

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

05/11/2018 | 21:32 | מאת: ספיר לוי

שלום רב, מתחננת לתשובה .אני בת 27 בריאה ברוך השם . לפני כחודש היה לי דפיקות באוזן ימין בזמן פיהוק או גרעפס ,קבעתי תור לאאג ובזמן בין ההרגשה הזו לתור לרופא זה עבר לי ליותר משבוע .הייתי אצל הרופא שאמר לי שהוא לא רואה כלום בבדיקה חיצונית ואמר שאעשה אולטרסאונד של העורקים ושגם הבדיקה הזו לא בטוח תיתן תוצאה ואולי אצטרך לעשות ct וגם אז לא בטוח שיראו משהו ( והוא לא ממליץ לעשות ct אם לא חייב בגלל הקרינה) אבל הזכיר שזה יכול להיות גם גידול חס ושלום. יש לציין שאני בחורה מאוד חרדתית בטבעי. לאחר שהייתי אצל הרופא הדפיקות האלו חזרו לי, מאז זה יום יומי אני שומעת את זה כל יום בזמן גרעפס פנימי אבל לא בכל גרעפס. ואני בלחץ ובהתקפי חרדה מהפחד שזה יהיה משהו רציני אני מרגישה שאני כבר לא אני יש לי סחרחורות לחץ אני באמת אובדת עצות קבעתי לעוד שבוע תור לאולטרסאונד בתקווה שהכל יהיה בסדר. מה לדעתך יש לי? הוא רשם באבחנה טינטון אבל האם זה מסוכן?

06/11/2018 | 18:00 | מאת: ד"ר בן דוד

לפי התאור שלך יכול להיות קשר למעבר האויר בזמן שיהוק דרך תעלת אוסתכיוס הנמצאת ביו חלל אוזן תיכונה לגרון. לדעתי אין סיבה לדאגה. כדאי לבצע בדיקת סיב אופטי של לוע האף לראות מצב פתחי תעלת אוסטכיוס הנמצאים בלוע האף. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)