אטימות באזניים

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

10/10/2018 | 09:57 | מאת: אורי

שלום. גיל 45. לפני 10 שנים מאורע בודד של BPPV שאחריו החל קצת טנטון בימין ( צפצוף ) שכמעט ולא מפריע. בדיקות שמיעה כל שנה תקינות. לפני 10 ימים היה 3 ימים נזלת וחום והם חלפו. כבר אין נזלת. עם תום הנזלת הופיעה אטימות בשתי האזניים. בבדיקת רופא המשפחה שלשום האוזניים נקיות לגמרי ללא נוזלים. בבדיקת שמיעה הבוקר השמיעה תקינה דומה לעבר ( אולי בחלק מהתדרים ירידה של 5 DB לא מהותי בטווח התקין ) אבל באוזן שמאל בתדר הנמוך 0.5 KHZ יש ירידה מ 10 DB בעבר ל 25-30 DB כעת. האוזניים כל הזמן אטומות גם אם מפמפם. אבקש לשאול רופא המשפחה נתן לי ספריי אבאמיס ואמר שאולי הבעיה היא נוזלים בין האף לאוזן ( למרות שאין לי כבר נזלת ) ואולי זה ישחרר את זה והאטימות באוזן תשתחרר. מנגד, היות ויש לי הסטוריה של BPPV ולפעמים החרפת טנטונים לאחר כדורים נגד חום ( שנמנע מהם כמה שאפשר ). אני חושש שהאטימות באוזניים היא מהאוזן הפנימית ונבעה מההצטננות או מלקיחת אדוויל בזמן החום. מה דעתך? 1. האם סביר שהאטימות הדו צדדית כבר שבוע ללא הפסקה היא מהאוזן הפנימית או יותר סביר מגודש בצינור השמע? 2. אם זה מהאוזן הפנימית יש משהו שאני יכול לעשות כדי לצמצם את הפגיעה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אפשר לראות לפי בדיקת השמיעה אם יש בעיה של אוזן תיכונה או פנימית . בנוסף אפשר לבצע גם בדיקת טימפנומטריה שמראה אם יש נוזלים או תת לחץ באוזן תיכונה. באשר לנושא של BPPV אין לזה כל קשר. גם טנטון בד"כ לא קשור לBPPV שהוא ווסטיבולרי ללא ערוב השבלול. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)