טנטון בשל בעיה במפרק הלסת

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

29/09/2018 | 22:42 | מאת: עידו

שלום רב, כבר שנים שאני סובל מבעיות הקשורות ללסת. אני נועל את הלסת בשינה כבר שנים וקם בבוקר עם כאבים. אני סובל מ'קנאקים' חזקים בזמן האוכל (בשני הצדדים), סובל מסחרחורות (שרק לאחרונה הבנתי שיש לזה קשר) ומרעש מרגיז באוזן שמאל שאני שומע מוסיקה או רעש חזק, כשאני שר (אני מוסיקאי וזמר) וכשאני נוסע באיזור ים המלח אני ממש מרגיש ויברציות באוזן כאילו שהאוזן נפתחת ונסגרת. אא"ג אמר שאין שום דבר שהוא רואה באוזן ואז הבנתי שיש לזה קשר ככל הנראה ללסת. שאלתי היא האם בעזרת טיפול קיימת סבירות גבוהה להעלים את הרעשים? במידה וזה אכן נובע מבעיות הלסת כמובן. אם כן, באיזה טיפול מדובר? תודה מראש!

01/10/2018 | 16:51 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום לך אם הטנטון חד צדדי (לא כתבת תוצאות בדיקת שמיעה ) ואם יש סחרחורות , יש להמשיך לברר המקור .נהוג לבצע MRI מח ואוזניים אם כי ,רב הגורמים לא ממקור מדאיג.אין בד"כ קשר ישיר למפרק הלסת. המקור של נעילת המפרק בלילה בעיקר מתח . דבר בין השאר נגרם מהסחרחורת והטנטון. . בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)