ורטיגו bppv האם זה חוזר, כיצד למנוע

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

19/08/2018 | 16:34 | מאת: רותם

שלום רב! אני בן 29, בריא ופעיל ספורטיבית :) לפני כחצי שנה אובחנתי במיון עם ורטיגו bppv שטופל בעזרת פיזוטרפיה ולאחר כ2-3 חזרתי לתפקוד, אך מאז אני מגביל את עצמי בתפקוד עקב החשש. רציתי לדעת אם ישנה סבירות שהסחרחורת לא תחזור? מה אני יכול לעשות על מנת למנוע מהסחרחורת לחזור?

20/08/2018 | 13:29 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום רב יש אפשרות שה BPPV תחזור. אך הסיכוי לחזרה משתנה ממרכיבים שונים כגון גיל, חולי, מיגרנות . ניתן לנסות למנוע חזרת הBPPV ע"י תרגילים סדירים לפי BRANDT-DAROF.( ראה בגוגל ).אין סיבה להמנע בפעילות ספורטיבית . עדיף בלי קרבות מגע או צורות טראומטיות לראש צוואר. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)