כריתת האיבר הויסטבולרי

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

04/03/2018 | 15:56 | מאת: רואן

שלום דר, שאלתי לגבי התנהלות החולה אחרי שנקבע פתרון ניתוחי לחולה מנייר. האם החולה יחזור לשגרה או לא?! ומה מחליף את האיבר אם חס וחלילה נכרתו שני החלקים בשתי האוזניים?? תודה.

09/03/2018 | 14:10 | מאת: ד"ר בן דוד יעקב

שלום רואן כרס מכוון של מערכת ווסטיבולרית במחלת מנייר , גורם תחילה סחרחורות אך בהדרגה הסחרורת חולפת והצד הבריא לומד לתפעל את הפעילות הווסטיבולרית משני הצדדים. ע"י פיזיותרפיה ניתן לזרז תהליך זה. כששתי המערכות הווסטיבולריות הרוסות המצב בעיתי . יש צורך ללמוד לשמור יציבות רק ע"י שני מנגנוני היציבות הנותרים - עיניים ומערכת התחושה העמוקה - הפרופריוצפטית. תהליך ארוך ולא תמיד מוצלח.

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)