יובש בתעלות שמע וטנטון

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

09/02/2018 | 20:11 | מאת: דן

שלום, בן 29. לפני כשנתיים, על פני תקופה של מס' חודשים, התחלתי לחוות ירידה מזדחלת בשמיעה ותחושת אטימות - דו"צ. כשהגיעו כאבים בלתי נסבלים פניתי לאא"ג וזה שלף פקקי שעווה עצומים משתי אזניי. בין רגע שמיעתי חזרה אליי - הכאבים ירדו בעוצמתם אך נותרו והתווסף להם טנטון (בצורת צליל גבוה ודק המצוי באופן קבוע באזניי). המשכתי בחיי בתקווה שהדבר ישתנה. הכאבים המשיכו עד שרופא המשפחה רשם לי סילוקסן - אך בכל פעם חזרו מחדש. תופעת פקקי השעווה חזרה על עצמה שוב ושוב וכן במהלך הזמן חוויתי שוב ושוב דלקות עקב כניסת מים לאוזן (אני מניח שבהעדר שעוות אזניים תקינה ושמנונית המים חודרים בקלות רבה מאד). מאז אני מתקלח עם כובע בלבד. מספר קורסים עם אפלומיצין עזרו לי מאד. אני חווה קשר הדוק בין רמות היובש בתעלות השמע לבין הטנטון (אני מניח שהיובש קיים גם בהמשך התעלות פנימה ושההולכה החשמלית בעצבי השמיעה מושפעת מרמות הלחות באזור). ירידת שמיעה קלה דו"צ ב-8kh. האם יש משהו שניתן לעשות כדי "להחיות" מחדש את דונג האזניים שלי (שבעצמו כמעט ולא קיים כבר) ושמנוניותו? האם ישנה אופציה לבירור מעמיק יותר בעניין מקור הטנטון? רופא האא"ג שלי טוען שאני פשוט אצטרך להתרגל (אך עוצמות הטנטון רק גדלות עם הזמן). בנוסף אני סובל מכאבי אוזניים קבועים שלרוב מוקלים לאחר ניקוי אצל אא"ג ומריחת אפלומיצין (בשונה מדיפרוסאליק). אשמח לכל עצה בנושא תודה רבה דן

12/02/2018 | 20:12 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום דן קשה לי לקשור בין היובש לטנטון. כן ניתן לקשרו לדלקות אוזן חיצונית . למניעת הדלקות ניתן להשתיש מדי פעם בקרם דרמקומבין לפני שינה .ובמנע מהרטבת האוזניים . באשר לטנטון מקורו באוזן הפנימית ונתן למזערו משמעותית בטכניקות קוגניטיביות עם תרגול שליטה בתשומת הלב ובמתח וכן ע"י מיסוך חלקי באמצעות רעש לבן. בברכה ד"ר בן דוד

13/02/2018 | 17:02 | מאת: דן

שלום דר' בן דוד ותודה על תשובתך, ובכל זאת - איך אתה מסביר את הארעות הטנטון בו-זמנית להארעות התייבשות תעלות השמע שלי ואת הקורלציה הכה חזקה, גם כיום, בין רמות היובש בתעלות השמע שלי (אליבא דכול רופאיי)? האם יכול להיות שדלקת ישנה פשוט לא עברה משם (שאני כל הזמן "מכבה" עם טיפול אנטי-דלקתי קצר מועד בסילוקסן או אפלומיצין) היא שעושה את הטנטון - ובשל כך האפלומיצין כ"כ עוזר לי? תודה

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)