טינטון באוזנים והתקפי וורטיגו

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

05/02/2018 | 14:20 | מאת: יוסי

שלום דר' יש לי טינטון מעל 5 שנים. מופיע בעיקר בחורף. אני ללא שקדים/פוליפ. עבר של צלילות ספורטיביות ל 30 מ'. מוזר אבל נדמה שהופיע פעם ראשונה אחרי עיסוי צוואר...לפני כ10 שנים כשקמתי ממיטת הטיפולים. מאז נעלם ומופיע לסירוגין בעיקר בחורף הטינטון כיום הוא חזק בעיקר כשאני קם מהמיטה (בבוקר) או בזמן התקף סחרור. קיבלתי ורטיגו רציני לפני 5 שנים (חלף אחרי 3 ימים עם טיפול בכדורים). כנ"ל לפני כשנתיים לפני שנה בינואר שוב התקף חזק (חדר מסתחרר) כולל הזעה . לפני פחות מחודש שוב התקף של שעה כולל הזעהשחלף אחרי שעה. אחרי שבוע התקף נוסף חלש, לקחתי כדור אבל זה נרגע תוך דקות בודדות. ביצעתי בדיקות שמיעה לפני שנה ובימים. אין נוזלים והשמיעה קצת ירדה באוזן ימין בתדרי ה 4KHZ ומעלה ומשתווה לאוזן שמאל. תמונה סימטרית לשתי האוזניים (הייתה רגישה יותר בגבוהים). אין ירידה בתדרים הנמוכים. כרגע הטנטון עדיין איתי, בין אם אני מנוזל או לא. נדמה שיותר חזק יותר באוזן ימין. לפעמים הצוואר שלי תפוס. האם יש קשר לצוואר או כתפיים תפוסים לכלי דם או לאוזן פנימית? כיום אני מסתובב עם כדור זמין של BETAHISTINE למקרה של התקף. מה כדאי לבדוק? תודה יוסי

05/02/2018 | 21:48 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

מומלץ להמשיך ברור ולבצע לפחות בדיקת BERA ואם לא לגמרי תקינה לבצע גם MRI להשלמת ברור מקור התופעות הנ"ל . לא כתבת אם בזמן או לפני הסחרחורת חל שינוי בשמיעה באחת האוזניים . האם בצלילות הספורטיביות היה מצב של קשיי השוואת לחצים .או תאונת צלילה? .בברכה ד"ר בן דוד

06/02/2018 | 18:21 | מאת: יוסי

תודה. לא זכור לי שינוי בשמיעה באחת האוזניים בזמן הסחרחורת או לפני. הצלילות היו בעבר. כבר לא צולל כרגע. השוואת לחצים תקינה, אם כי הייתה אוזן עצלה (לא זוכר איזו) שלקח יותר זמן לפמפם בתחילת הירידה 3 מ' הראשונים. אח"כ הסתדר לכל משך הצלילה. לא הייתה העבר תאונת צלילה. השתתפתי במטווחי ירי ופעם אחת הזזתי אזניית הגנה מאוזן ימין שהיתה עם אטם רגיל בנוסף (כדי לענות לסלולרי - לא מומלץ!) והייתה ירייה קרובה שגרמה לצלצול האוזן. מובן שהחזרתי את האזנייה להמשך הירי. האם במקרה של צוואר תפוס יש לבדוק דופלר צוואר? מה והאם יש קשר בין תרופת ה אומפרדקס להחלשת הסימפטומים? יוסי

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)