צלצול בראש כאשר יש שקט

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

09/01/2018 | 19:41 | מאת: דניאל

בן 20, לפני כמה ימים הייתי בבר עם מוזיקה רועשת ושחזרתי הביתה במיטה שמעתי בראש צליל גבוהה, תופעה שקרתה לי בעבר. הצלצול הזה לא עבר מאז וכל פעם שאני במקום שקט מרגיש אותו. הצליל מאוד דק ומלווה בהרגשה לא נעימה בראש ובאוזניים. בנוסף יש לציין שאני מאוד חרדתי ומרגיש לפעמים שאני מתרכז בזה וזה מגביר את העוצמה של הצליל. הצליל נשמע כמו תסססס.. והוא מפריע לי להרדם, אבל לא מורגש כאשר יש רעשי רקע. אני בצבא ולא יודע למי לפנות ואיך אפשר להקל על זה? האם נזק מרעש לכמה שעות יכול לעשות נזק בלתי הפיך?

12/01/2018 | 16:03 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום דניאל אכן , ככל הנראה החשיפה לרעש גרמה לטנטון. כפי שאתה רואה - הטנטון בעל עוצמה חלשה, רעש רקע לא חזק מעלים אותו. הסבל בעיקר על התגובה הרגשית והמתח שהוא מעורר. לכן הטכניקות שעוזרות הן CBT שעוזר להתגבר על התגובה שהיא חמורה יותר א כשיש אופי חרדתי, וכן מומלץ TRT שהוא מיסוך חלקי של הטנטון באמצעות רעש לבן כמו רעש של גשם בכל שעות השקט .חשוב להמנע בחשיפה לרעש חזק כדי לנסות למנוע הפיכת הטנטון לתמידי. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)