טינטון וסחרחורות- אבחנה מבדלת

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

17/11/2017 | 08:46 | מאת: יערה

בעקבות בדיקת BERA בה נמצא הבדל בגלים בין שתי האוזניים הפנו אותי לMRI מח. ברקע- טינטון דוצ וסחרחורות. בת 30, בריאה בדרכ. אשמח לדעת מה האבחנה המבדלת הכי שכיחה. תודה

20/11/2017 | 11:56 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום יערה לא קיבלתי נתונים מלאים כדי שאשיב בצורה מספקת על שאלתך. האם לקוי השמיעה לא סימטרי. כלומר אם יש לקוי יותר בצד של הגלים המאוחרים בBERA/ אם אראה תוצאות הבדלי הגלים בBERA יהיה לי קל יותר לגבי המשמעות . בכל מקרה. בבדיקת הBERA יש יותר מ15% FALSE POSITIVE כלומר - הארכת חביון הגלים מבלי שתהיה משמעות קלינית פתולוגית. ברב המקרים הMRI תקין. הדבר שמחפשים היא נורינומה אקוסטית שזה גידול שפיר נדיר שגם אם קיים בד"כ רק עוקבים אחריו. אבל שוב זה נדיר. דברים נוירולוגים אחרים אם הם ללא סימנים קלינים נוירולוגים נוספים שכיחותם מיזערית. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)