סחרחורות ובחילות בזמן שינוי תנוחה

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

15/08/2017 | 12:12 | מאת: מיקי

שלום רב.אני סובלת כבר כמה ימים מסחרחורות בזמן שינוי תנוחה( קימה ,שכיבה , סיבוב הראש. היום בסחרחורת הייתה מאד חזקה וביחד איתו קיבלתי בחילה גם שנימשכת לאורך היום. אני לא יודעת אם יש קשר , אבל הרבה שנים סובלת מטינטון.נאמר לי שאין מה לעשות בנושא הטינטון. אני בת 67. תודה מראש.

15/08/2017 | 18:53 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום מיקי סחרחורת תנוחתית בד"כ בגיל מעל 50 נגרמת מנשירת ה"קריסטלים " אבנים מיקרוסקופיות בחלק הממונה על שווי המשקל ותחושת כוח הכבידה. הטיפול פיזיותרפיה קצרה להחזרתם למקום. יכולות להיות סיבות נוספות כמו שינויים בלחץ הדם על רקע שינויי תנוחה בעיקר קימה משכיבה ועוד סיבות שונות כולל הפרעה בזרימת הדם בעורקי הצוואר . אך הדבר הנכון לעבור בדיקה אצל מומחה לסחרחורות אא"ג או נוירולוג. לפי פרוט האנמנזה והבדיקה הקלינית ניתן לקדם האבחנה והטיפול. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)