שאלות בנוגע למירינגיטיס

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

11/05/2017 | 15:36 | מאת: שירן

שלום רב לפני 3 ימים אובחנתי כסובלת ממירינגיטיס באוזן ימין. הרופא קבע על טיפול באמצעות טיפות אוטידין : 8 טיפות, 3 פעמים ביום וכן המליץ נחרצות על מנוחה טוטאלית והסביר כי הדבר הינו קריטי על מנת לא לאבד את השמיעה. לפני יומיים עברתי בדיקת שמיעה ונמצא כי ישנה ירידה מזערית בשמיעה. 1. לאחר טיפול של 3 ימים אינני מרגישה הטבה בשמיעה, אני עדיין מרגישה מעין צפצופים באוזן וכן מרגישה ירידה בשמיעה. האם ישנו סיכוי שהשמיעה תחזור לעצמה או שאם עד עכשיו לא הרגשתי הקלה, הסיכויים נמוכים יותר? 2. האם הוירוס הינו מדבק? יש לי תינוקת בת 1.3 בבית ואני מעט חוששת תודה רבה

12/05/2017 | 10:42 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום שירן אם יש צפצופים באוזן ולקוי שמיעה, לדעתי יש לפנות מוקדם ככל האפשר אפילו למיון מאחר והמירינגיטיס עם לקוי שמיעה- וטנטון לע"ק מקורם בפגיעה וירלית גם באוזן הפנימית והטיפול המקובל הוא סטרואידים במתן פומי. ככל שמקדימים היעילות רבה יותר. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)