תקתוקים באזניים- עמומים ותכופים

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

18/04/2017 | 19:59 | מאת: עינת

שלום. היום מספר פעמים אני שומעת תקתוקים באוזן ימין. זה נשמע כמו סיבובים של מכונת כביסה- תקתוקים עמומים ותכופים. מה זה יכול להיות? האם אני צריכה לפנות לסיוע דחוף? תודה.

23/04/2017 | 07:33 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום רב אם התקתוקים בקצב הלב מקורם בכלי הדם בד"כ העורקיים. המקור בד"כ לא מדאיג אך כדאי לברר המקור כמו שינויים בלחץ הדם וזרימת הדם בעורקי הצוואר (ע"י דופלר צווארי ). אם הם לא בקצב הלב , הם ממקור התכווציות שריריות של שרירי עצמימי השמע או של החך בדומה להתכווציות העפעף בזמן עייפות או מתח. הקצב מהיר יותר מהדופק. אם יימשך מומלץ פניה לנוירולוג. ברב המקרים אין סיבה לדאגה. בברכה ד"ר בן דוד

04/05/2017 | 00:06 | מאת: עינת

תודה רבה!

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)