סחרחורת תחושה שירדתי מאוניה

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

05/04/2017 | 17:51 | מאת: מטי

לפני 4 שנים התחיל סירחורת כמו שירדתי מאוניה או הראש זזה לצדדים. קורה כאשר יושב או שוכב . מופיעה פעם בשנה, פעמיים בשנה למספר ימים או שבועות וחולף. בתקופה אחרונה התדירות עולה. עשיתי סיטי ראש, eng, בדיקת שמיעה , אקו לפני 4 שנים והכל החה תקין. אני בן 40 בריא ללא טיפול קבוע, האם לעשות שוב בדיקות, mri? תודה

09/04/2017 | 07:46 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום מטי אכן מטי , MRI זו הבדיקה שמוסיפה אפשרות לאבחנות נוספות על אלה שכבר נבדקו בבדיקות שציינת . יחד עם זאת ,לאחר תקופה כה ארוכה של סחרחורות ולאחר בדיקות שעברת עם תוצאות שליליות , סביר להניח שאין מקור מדאיג לסחרחורות . כדאי לברר ביסודיות מה היו הגורמים בפעמים שהופיעה הסחרחורת : שימוש בתרופה חדשה? שימוש בחומר ביתי מסויים כמו חומרי ניקוי מסוימים, יש אלרגיות הגורמות לסחרחורת , האם היו תופעות של מתח סביב הסחרחורת ? הסחרחורת בצורת שיוט היא אחת הצורות השכיחות של סומטיזציה( תופעה גופנית ) כביטוי למתח - די לזכור סחרחורת כביטוי לפחד גבהים. אך כמובן הפן האמוציונלי רק לאחר ברור גופני יסודי. בברכה חג שמח ד"ר בן דוד יעקב

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)