טינטון באוזן ימין שלא מפסיק כבר 3 ימים

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

04/03/2017 | 12:26 | מאת: טינטון באוזן ימין

שלום רב, אני בחור בן 25 ללא עבר של בעיות שמיעה וללא חשיפה מיוחדת לרעשים חזקים, לאחרונה הרגשתי לפעמים שינויים בלחץ בתור האוזן הפנימית דבר שגרר צפצופים באוזניים למשך מספר שניות וחזרה לשמיעה נורמלית. שלשום זה קרה לי שוב תוך שהרגשתי גם קצת סחרחורת רק שהפעם הצפצוף מאז לא פסק (אם אני לא טועה מדובר באוזן ימין מלבד, נשמע כמו רעש של חשמל סטטי של טלוויזיה). אציין כי אינני מרגיש ירידה בשמיעה בשתי האוזניים וכן שלשום הייתי אז קצת מצונן אך מצד שני זה לא קרה לי אף פעם גם כשהייתי מצונן הרבה יותר. בעקבות זאת פניתי לרופא משפחה והוא אבחן שיש לי מים בשתי באוזניים ואם הצפצוף לא נעלם תוך מספר ימים אז שאפנה לרופא אף-אוזן-גרון. שאלתי: האם יכול להיות שמדובר פה בטינטון שישאר עד סוף חיי?...אני חייב להודות שאני דיי חושש מזה לאור העובדה שהצפצופים אינם מפסיקים. כמו כן, אציין שאמא שלי חווה בשנים האחרונות טינטון, רק שהיא חוותה ראשית ירידה פתאומית בשמיעה ורק אחר כך החל להופיע הטינטון, האם יכול להיות שמדובר פה במשהו תורשתי? תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה
09/03/2017 | 11:46 | מאת: ד"ר בן דוד

שלום רב לדעתי יש לבצע בדחיפות בדיקת שמיעה ולהבדק אצל רופא אא"ג . אם עדיין התופעה קיימת מומלץ לפנות לחדר מיון שם ניתן לבצע במקום בדיקת שמיעה בשעות לפני הצהריים בד"כ. מאחר ואם מדובר בלקוי שמיעה פתאומי (לא תמיד מורגש קלינית ע"י החולה) יש לטפל ע"י סטרואידים . ככל שמקדים הסיכוי שיעזרו גדול . בברכה ד"ר בן דוד

09/03/2017 | 16:17 | מאת: טינטון באוזן ימין

שלום, תודה רבה על תשובתך. עבר שבוע ועדיין אני סובל מטינטון חזק ולפעמים מרגיש לחצים פנמיים באוזן ימין. פניתי למיון בבית החולים ונבדקתי ע"י נוירולוג וע"י רופא אא"ג (עם מיקרוסקופ) שניהם לא מצאו כלום. בנוסף, בדיקת שמיעה ובדיקת ברה נמצאו תקינות לחלוטין. אני מטופל ב Flixonase (משאף עם סטרואידים - אולי בגלל חשד לנוזלים באוזן אחת), Tribemin (וויטמינים מקבוצת B) וב Betistine. כאמור, ללא שיפור במצב. כמה שאלות בבקשה: 1. האם יש עוד בדיקות שניתן לבצע לצורך איבחון? (MRI?) 2. האם סביר לצפות שהבעיה תחלוף ללא טיפול נוסף תוך מספר שבועות? 3. האם דיקור סיני ברפואה מוכח כיעיל? תודה רבה!

17/03/2017 | 16:04 | מאת: ד"ר בן דוד

אכן עם טנטון חד צדדי מומלץ בצוע MRI מח ואוזניים עם וללא חומר ניגוד. באשר למחטים סיניות - אין הוכחה שזה עוזר לטנטון. קיים סיכוי טוב שהבעיה תחלוף . חשוב להמנע מחשיפה לרעש חזק בברכה ד"ר בן דוד

24/03/2017 | 14:04 | מאת: בר

שלום, אעדכן את ההתפתחות בשבועיים האחרונים. כבר עברו כ3 שבועות מאז שהציפצפים החלו לי. תחילה הופיע לי רק באוזן ימין אף לצערי אני מרגיש בשבוע וחצי האחרונים ציפצופים גם באוזן שמאל. אתאר את מה שאני מרגיש. אני שומע צליל רקע גבוהה כל הזמן וזה מרגיש לי כאילו זה נובע מאוזן ימין. בנוסף כאשר אני אוטם את כל אוזן בנפרד אני שומע ציפוף בתדר יותר נמוך. שמתי לב כי הציפצופים מתגברים באופן משמעותי כאשר אני מנסה להתרכז ולחשוב למשל כאשר אני לומד (אני ממש מרגיש כי יש קשר ישיר בין 2 הדברים), ובמקרים קיצוניים אף מרגיש לי כאילו האוזניים שלי מתחממות. אזכיר כי הציפצוף עצמו החל כאשר למדתי בספרייה, וכן עברתי בדיקות שמיעה וברה ונירולגיה והכל נמצא תקין. שאלתי: האם זה עדיין יכול לעבור מעצמו אף על פי שעברו כבר 3 שבועות? האם יש איזה תרופה או תוסף מזון שאוכל לקחת שיקלו על תופעת הטינטון? (שמעתי שאולי צמח בשם ginkgo biloba יכול לעזור)? כל טיפול אחר שעליו אתה יכול להמליץ? אני מאוד סובל ומרגיש שזה משבש לי לגמרי את איכות החיים. תודה רבה!!

30/03/2017 | 19:07 | מאת: בר

שלום, בהמשך למה שציינתי קודם, אעדכן כי אני חווה את הבעיה מזה חודש ימים. אוסיף כי אני גם חווה כאבי ראש בתדירות גבוהה ליד האוזניים, וכן יש לי לעיתים קרובות יש לי הרגשה כאילו האוזניים שלי אטומות (כל אוזן בנפרד). כל אלה מחמירים בעיקר לאחר שאני לומד. אציין שאינני חווה שום סחרחורות. האם אתה מכיר מחלות כלשהן שהסימפטומים שלהם דומים למה שהזכרתי וכדאי לי לבדוק בכיוון? איך ניתן לפחות לטפל בכאבי הראש?.. לא נראה לי לנכון לקחת כל הזמן advil.. תודה רבה!

14/09/2017 | 23:18 | מאת: בן

אני בן 27 וגם אצלי החל טינטון חזק ובלתי פוסק באוזן שמאל עם רעש כמו של חשמל סטטי במתח גבוה או משהו כזה. גם אני זוכר שהייתי קצת מקורר שבועיים לפני שהתחיל הרעש. עבר שבוע מאז ועדיין רעש נוראי. עשיתי בדיקה שמיעה ואין ירידה בשמיעה בהשוואה לבדיקות קודמת. האם תוכל לעדכן מה מצבך היום?

18/09/2017 | 19:26 | מאת: טינטון

שלום, אוכל להעיד על עצמי כי הטינטון אומנם קצת נחלש בעוצמתו מאז ש"התפרץ" לפתע אך לצערי עדיין ישנו. כמו כן כאבי הראש שחוויתי פסקו. לאחר שעברתי מספר בדיקות והתייעצתי עם מספר רופאים מומחים, הבנתי שמצבי הוא כמצבם של מרבית האנשים שחווים טינטון ושאין טיפל רפואי מוכח על מנת לרפא את זה (הלוואי שאולי בעתיד הקרוב יעלו על משהו). כמו כן הבנתי שבדרך כלל מי שחווה לפתע טינטון ללא כל סיבה מובהקת (למשל שאין ירידה משמעותית בשמיעה), אז או שזה חולף מעצמו בדומה לאיך שזה הופיע תוך פרק זמן של כשנה, או שזה נשאר ועוצמתו דועכת לאט לאט במרוצת השנים. כמו כן הבנתי שככל שאתה יותר צעיר כך הסיכוי להחלמה יותר גבוהה. אני מאוד מקווה שהטינטון שלך יעבור ושתהיה לך רפואה שלמה. חג שמח ושנה טובה!

19/09/2017 | 08:11 | מאת: בן

תודה רבה על התשובה! האם עשית בדיקת mri? האם הרעש מתחזק שאתה מדבר או כשמדברים איתך? לאחרונה שמתי לב שכשאני מדבר הצליל באוזן מתחזק כמו מתח חשמלי בהתאם לעוצמת הדיבור שלי, וזה גם קורה כשמדברים איתי. חג שמח ושנה טובה גם לך! והמון בריאות

19/09/2017 | 10:42 | מאת: טינטון

היי, עשיתי בדיקת MRI, הכל צא תקין. גם אני חווה רעש חשמלי בדומה לרעש שנפלט מהטלוויזיות הישנות (רעש של חשמל סטטי). אני לא מבחין שהרעש מתחזק כשמדברים איתי. הבחנתי שאצלי זה למשל מתחזק כאשר יש לי דלקת באוזניים, ולפעמים זה מתחזק גם ללא סיבה ברורה. יש עליות וירידות. כמו כן אני יודע שמבחינה פסיכולוגית, שככל שאתה יותר מודע לטינטון אז יכול לשמוע את זה כאילו זה יותר חזק למרות שלמעשה העוצמה כלל לא השתנתה, זה קורה בעיקר כאשר אתה נמצא במקומות שקטים או בלילה כאשר קל יותר להבחין ברעש. רפואה שלמה!

03/12/2018 | 18:43 | מאת: שי

זה נשמע שמדובר בלסת, תתייעץ עם מומחה לסת

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)