טינטון בשתי האוזניים קרוב לשנה

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

30/01/2017 | 20:17 | מאת: נהוראי

שלום אני בן 14 וקצת ויש לי טינטון בשתי האוזניים כבר קרוב לשנה הייתי אצל מלא רופאי אף אוזן גרוןו גם עשיתי MRI מוח עכשיו, לפעמיים יש לי צפצוף על הטינטון הצפצוף שאנשים לפעמים שומעים והוא נעלם יש לי אותו על הטנטון ואז הוא נעלם והטנטון נשאר .שותה כדורים והייתי אצל פסיכולוגית ופסיכיאטרית וגם לפני הטינטון במשך שנה ועד העכשיו האוזניים שלי נסתמות הנפתחות כשאני שותה וגם מפהק או עושה את התנועה שאתה יורד לים המלח כדי לפתוח את האוזניים, רק המחשבה שזה ישאר איתי לכל החיים אני נכנס לדיכאון. מה אני צריך לעשות? תודה.

02/02/2017 | 13:29 | מאת: ד"ר בן דוד

שלום לך אם MRI תקין רב המקורות המקורות המדאיגים נשללו. באשר לסבל מהטנטון - ניתן למזערו בצורה משמעותית ע"י לימוד טכניקות שליטה במתח/חרדה, שליטה בתשומת הלב ובמיוחד שליטה בצורת החשיבה - זו האחרונה ניתן לללמוד באמצעות טכניקות קוגניטיביות התנהגותיות .לבסוף מיסוך חלקי של הטנטון ע"י רעש לבן (כמו- גשם ) בכל שעות השקט של היום והלילה.עם בצוע דברים אלה, גם אם הטנטון ישאר לאורך זמן ,ברב הזמן לא יהיה במודעות כמו גרויים רבים אחרים סביבנו שאנו בד"כ לא מודעים להם.ויפסיק להיות מקור למטרד משמעותי. בברכה ד"ר יעקב בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)