סחרחורת עקב חשיפה לרעש

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

22/01/2017 | 18:29 | מאת: לילך

שלום אני סובלת מסחרחורות חצי שנה. הפנו אותי לעשות בדיקת פיסטולה.מה זו פיסטולה? במה זה כרוך?אני מרכיבה שתל קוכילארי באוזן שמאל ובאוזן שניה מכשיר שמיעה רגיל הסחרחורות מופיעות כאשר אני משתמשת בהם בעת חשיפה לרעש סביבתי,הסחרחורות נפסקו רק שאני מורידה מכשיר שמיעה מן האוזן והנמכתי את עוצמת קול בשתל ותפקוד שמיעתי נפגע בשל סחרחורות,מה הטיפול נכון במקרה זה? אשמח לקבל את תשובתך תודה

23/01/2017 | 14:54 | מאת: ד"ר בן דוד

שלום לך פיסטולה זה מעבר בין אוזן תיכונה לפנימית . ובמצב זה לעיתים בחשיפה לרעש האנרגיה הקולית חודשת ביתר קלות לשבלול ועוברת גם לחלק הווסטיבולרי דבר שגורם לסחרחורת. אחת הצורות שבודקים פיסטולה היא החדרת אויר מבחוץ לצינור השמע תוך הפעלת לחץ ובדיקת ניסטגמוס כעדות לסחרחורת על רקע פעולה זו. בברכה ד"ר בן דוד

24/01/2017 | 12:06 | מאת: לילך

שלום לא ציינת מה טיפול מתאים נגד סחרחורות עקב חשיפה לרעש. תודה על עזרתך

26/01/2017 | 13:47 | מאת: bendavid123

בד"כ בהימנעות מחשיפה לרעש חזק כמו למשל שימוש באטמים בקולנוע. וכן המנעות משנויי לחץ אויר קיצוננים כמו קינוח אך בעוצמה רבה וכן מאמץ פיזי קשה כמו הרמת משקולות ,התופעה חולפת במשך הזמן. במצבים קיצוניים יש טיפול ניתוחי של אקספלורציה של האוזן התיכונה וסגירת איזור החלונות.לא נראה לי שזה המקרה שלך. בברכה ד"ר בן דוד

28/01/2017 | 15:03 | מאת: לילך

תודה על תשובתך וברצוני לעדכן בנושא זה עשיתי בדיקות לבירור מקור סחרחורות: בדיקת סיטי,בדיקת שיווי משקל, אקו לב ובדיקת דם,כולן תקינות. אילו בדיקות נוספות שאתה ממליץ לי לעשות?תודה

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)