סקרואיליאטיס

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

11/02/2010 | 12:33 | מאת: דנה

שלום, מזה כעשר שנים הנני סובלת מכאבים בפרקי כפות הידיים והרגליים כשאני מתעוררת משינה (בעיקר ארוכה) או כפי שניתן להגדיר - קשיון בוקר. בשנה האחרונה חלה החמרה ואני חשה בכאבים חזקים בישבן (מפרק האגן) כשאני יושבת או שוכבת זמן ממושך. בנוסף יש לי מוגבלות תנועה בצוואר וכאבים המלווים לתנועה, רק לאחר התעוררות משינה ארוכה. ביקרתי אצל ראומטולוג אשר ציין בסיכום הביקור שיתכן והאבחנה היא סקרואיליאטיס. אך לפי המתואר בספרות נראה כי הסימפטומים למחלה זו מתבטאים באגן בלבד.. חשוב לי לציין כי כשהייתי בת 19בערך, לאחר 2 התקפים שנמשכו כ- 3 חודשים כל אחד, אבחנו אצלי קוליטיס. מאז לא חוויתי התקפים ואינני מטופלת בדבר. בקולונסקופיה האחרונה הכל היה תקין. הרופא רשם לי אטופן. האם סביר שהאבחנה אכן מתאימה? האם לצפות להקלה משמעותית בכאבים? תודה מראש.

12/02/2010 | 23:47 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

סאקרואילייטיס זו דלקת במפרק ששמו sacroiliac - בין עצמות האגן. זה לא שם של המחלה - אלא תסמין של שורת מחלות השכיחה בינהן - ankylosing spondylitis.

מנהלי פורום ראומטולוגיה