חולשה בגפיים ותחושת שריפה.

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

07/10/2016 | 10:34 | מאת: טל

שלום, אני בת 28 ולפני כשנה וחצי במסגרת עבודתי בבית חולים קיבלתי סדרה של חיסונים. אינני יודעת אם זה קשור אבל בערך מאותו הרגע התחילה אצלי תחושה של חולשה כללית בעיקר בגפיים. הרמה פשוטה של הידיים מעל הראש הפכה להיות מאוד קשה אחרי כמה שניות, בהליכה התחושה של רגליים חלשות וקצת לא חזקות על הקרקע, דברים נופלים לי הרבה פעמים מהידיים והתנועות שלי הפכו מעט מסורבלות וקלמזיות..כאילו נוקשות. אני מתעייפת מהר בלעיסה לא כל כך ארוכה ויש מן תחושה עמומה כזו של כאב בלסת/בגרון. חשוב לי לציין שהכוח הגס בשרירים לא ממש נחלש מבדיקות עצמיות שעשיתי. מצליחה לפתוח בקבוקים ולהרים..רק הרבה פעמים מתעייפת מאוד מהר ממה שהייתי בעבר או שהשריר מתחיל לכאוב מהר. ממש לאחרונה גם יש לי מדיי פעם תחושת שריפה בכף הרגל ללא מכה או סיבה נראית לעין. הלכתי לרופאים, גם לנוירולוג. הפנו אותי לבדיקת emg של הגפיים שיצאה תקינה. עשיתי בדיקה של cpk פעמיים שיצאה תקינה גם היא. עשיתי גם בדיקת mri ראש לפני כ5 שנים בגלל בעיה אחרת של בחילות שהחלה אצלי אז ונשארה עד היום. ויצא תקין. אני אוסיף שאחד החיסונים שעשיתי הוא פוליו. אני יודעת שזה נשמע אולי מעט הזוי, אבל יש סיכוי שנדבקתי בפוליו? וכעת אני חווה תסמונת פוסט-פוליו? קראתי על כך באינטרנט ואני מזהה מספר רב מהסימפטומים המצויינים. כיצד אפשר לשלול?? אני כבר אובדת עצות , מה לעשות? למי לפנות? נוירולוג המליץ לי לפנות לראומטולוג.

07/10/2016 | 11:50 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

לעתים יש תגובה חריגה של מערכת האימונית לחיסונים, וזה יכול לבוא לביטוי עם כאבים מפושטים או חולשה, ובד"כ מדדי דלקת בדם גבוהים. וברוב המקירם זה חולף תוך ימים או שבועות. לגבי פוליו- דווקא לא נראה לי. את יכולה לשאול בפורום זיהומולגי.

מנהלי פורום ראומטולוגיה