טמפורל ארטריטיס

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

03/07/2015 | 00:32 | מאת: מיכל

שלום, חבר שלי בן 24 וכבר מעל חצי שנה סובל מכאבי ראש חזקים, כאבי אוזניים וכאבי שרירים בכל הגוף. הוא עשה כל בדיקה אפשרית והכל תקין. לאחרונה עשה אולטרסאונד עורק צווארי ועלה חשד לטמפורל ארטריטיס והרופא אמר שצריך לעשות ביופסיה כדי לאמת זאת. כרגע הוא רוצה לחכות כי לפי מידע מהאינטרנט הטיפול הוא טיפול קשה והוא סטודנט שחי חיים רגילים עד שהכל התחיל. האם הגיוני שבגיל כזה צעיר חולים במחלה הזאת וממה זה יכול להיגרם? אם הוא אכן לא יתחיל טיפול בקרוב, האם יש סיכון בכך? ואם כן מה הסיכון?

הסיכוי ל TEMPORAL ARTERITIS הוא אפס כיוון שמחלה זו אינה קיימת בגיל 24 אבל בהחלט ייתכן שמדובר בדלקת עורקים אחרת כמו TAKAYASU שמאובחנת בגיל זה. האבחנה אינה עי ביופסיה במצב זה אלא ע"י CT אנגיוגרפיה של אבי העורקים וענפיו. שירגיש טוב ...

מנהלי פורום ראומטולוגיה