פיברומיאלגיה ודלקת פרקים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

23/03/2015 | 20:32 | מאת: גלי

שלום , אני מתייעצת מכיוון ואני סובלת מאוד , הכאבים משפיעים על החיים שלי , ומנגד אני לא גרה בארץ , וקשה לי להבין קצת את הרופאים במדינה שבה אני מתגוררת (אינם דוברים אנגלית ) ... אז ככה - לפני כ8 שנים הייתה לי דלקת פרקים בברכיים , כפי הנראה בגלל עומס בשירות הצבאי , הברכיים שלי במבנה X . הדלקת טופלה , עם זריקות ופיזיותרפיה במשך כמעט שנה של עבודה . הקפדתי מאז על כושר גופני ועל דיאטה ומשקל גוף בריא . הכאבים עדיין היו שם אבל עמומים. היה רופא שהציע ניתוח אבל אורך השיקום לעומת חומרת הבעיה לא נראו לשנינו שווים את זה . אחרי כשנתיים חליתי במחלקת הנשיקה ומיד לאחריה הופיעו התסמינים של הפיברו . אחרי כשנתיים של התמודדות אובחנתי על ידי ראומטולוג . מיותר לציין שהפיברו מחמירה את כאבי הברכיים משמעותית . אבל עדיין התעקשתי לחיות עם זה . קיבלתי בהתחלה אלטרולט אבל זה לא עשה לי טוב והחלטתי לנסות לבד עם פיזיותרפיה ובריכות וכושר ודיאטה . עזר . היו תקופות קלות יותר היו קשות יותר . לפני כמה חודשים אחרי סיםור של שפעת הכאבים החמירו משמעותית וכך גם העייפות עד לרמה בלתי נסבלת. יש גם ירידה בזיכרון . כמו שאמרתי בחודשים האחרונים אני גרה בצרפת , הרופא משפחה לא מדבר אנגלית היטב , הוא חשב שזו מחלת ליים . בדיקות דם הראו תוצאת ביניים , הוא התלבט בין להתחיל טיפול אנטיביוטי למשך חודש או לחכות חודש בלי טיפול ואז לעשות את הבדיקה שוב . החלטתי לחסוך מהגוף שלי חודש אנטיביוטיקה על תוצאה לא ודאית . ועבר חודש וההרגשה הוקלה . אבל רק במקצת . אז המשכנו עם החיים . עברו מאז חודשיים . לפני כחודש חליתי שוב במשהו ויראלי , והכאבים התעצמו פי כמה וכך גם העייפות , אני כבר שלושה שבועות מסוגלת להעביר שעות מרובות בשינה ,עיקר הכאבים כמובן סביב הברכיים והגב התחתון אבל יש כאב מפושט כמו של הפיברו . לפני כשבוע חזרתי לעבודה אחרי שבועיים מחלה , עבדתי יומיים , חזרתי מהעבודה והלכתי לישון ל16 שעות רצופות , פחות שעה אחת באמצע . למחרת אותו יום הלכתי לעבודה , אחרי מאמץ פיזי של כחצי שעה שכלל הרבה להתכופף בעיקר הכאבים ברגליים והגב התחתון היו בלתי נסבלים , ובכלל כל הגוף כאב . מרוב כאבים ראיתי שחור בעיניים והרגשתי מטושטשת . הכאבים הוקלו מעט לאחר מנוחה אבל לא פסקו . כעת אני ממתינה לראומטולוג המקומי . אבל הרופא משפחה משום מה טוען שבגלל שאין סימני דלקת בבדיקות דם זה . לא יכול להיות פיברומיאלגיה . אני לא יודעת איך זה קשור . אבל מדאיג אותי שהתפיסה בצרפת שונה מבארץ ושפירוש הדבר שהם לא יתנו לי את טיפול נכון אם בכלל ... הרופא כבר שאל אותי כמה פעמים אם אני מדוכאת . אבל זה רחוק מלהיות המצב ... אני דווקא במצב רוח מאוד טוב בזמן האחרון .חוץ מהכאבים כמובן . מה אפשר לעשות ? והאם יש אפשרות שגם דלקת הפרקים חזרה אפילו שאין סימני דלקת בבדיקות דם ? הברכיים שלי תמיד נפוחות כך שאין לי את המדד הזה .

29/03/2015 | 18:45 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

זה נכון שלרופאים בצרפת גישה קצת שונה, אבל זה לא אומר שתוצאות הטיפול שם פחות טובות. אי אפשר אומנם לאבחן את המחלה בפורום. קורה שיש דלקת ובדיקות דם תקינות, ולעתים בדיקות חיוביות ואין דלקת.

מנהלי פורום ראומטולוגיה