נטילת תרופות מסוג NSAID לזמן ממושך

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

16/02/2015 | 20:34 | מאת: יאיר

שלום , רציתי לדעת מה עומד מאחורי ההנחיה לאנשים שחולים בדלקות מפרקים , בעיקר מסוג דלקות פרקים במפרקי עמוד השדרה, להשתשמש בתרופות הנ"ל לארוך זמן בשלב הראשוני של האבחון? איזה יתרון יש לתרופות אלו? טיפולי? מניעתי ? הפגת כאב ? האם שימוש ממושך בתרופות אלו לא יכול לפגועי למעשה בגוף ? האם הן לא מעלות את הסיכונים לפגיעה נוספת בגוף כמו פגיעה בכבד ? חשש לארועי לב ? לשבץ? מהי למעשה התועלת בשימוש בכדורים אלו ? תודה .

NSAIDS הם תרופות יעילות וטובות לדלקת מפרקים מקשחת והיחידות שהוכיחו מניעת נזקים לעמוד השדרה עקב המחלה . אם זאת רבים לא סובלים את הטיפול לטווח ארוך עקב פגיעה בקיבה והתרופות אסורות בשימוש למי שכבר קיימת אצלו אי ספיקת כליות . פגיעה כבדית קיימת אף היא אך אינה שכיחה

מנהלי פורום ראומטולוגיה