אבחון

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

13/11/2013 | 10:42 | מאת: מיואש

שלום, אני בן 29, כבר 3-4 שנים מחכה לאבחנה איך מגיעים לאבחנה של מחלה ראומטית בדיקות הדם שלי ANTICENTROMERE Ab - חיובי ANA TITER - 1:160 ANA PATTERN - CENTROMERE RHEUMATOID FACTOR - 18.00 IU/ml lgM - 278 mg/dl הבנתי מראומטולוג שבדיקות הדם לא אומרות כלום. זה נראה לי מוזר שבלי סימן גלוי לעין אי אפשר לאבחן מחלה הרי יש דרגות שונות ותסמינים שונים מחולה לחולה במחלות האלה.

בדיקות דם לא קובעות אבחנה אך בהחלט מכוונת . הבדיקות שלך דורשות התייחסות אך חשוב ההקשר הקליני - האם יש דלקת מפרקים תפרחת יובש בעיניים כחלון באצבעות ועוד - כדי לתת אבחנה

מנהלי פורום ראומטולוגיה