דלקת בגיד אכילס + טניס אלבו

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

30/05/2009 | 00:30 | מאת: מאיה

שלום רב, אודה על קבלת עזרה, היות ואני כבר ממש מיואשת. לפני כשלושה חודשים בבדיקת US גילו אצלי הסתיידויות בגיד אכילס (דו צדדי), האורתופד שלי איבחן זאת כ- TENDINITIS ACHILLES. טופלתי בכדורי אתופן, דיקור, פזיותרפיה ואפילו 5 טיפולים בגלי הלם ונכון להיום הכאבים לא פחתו. ואני דיי מוגבלת בפעילויות יומיומיות ואפילו בנעילת נעליים סגורות. בנוסף, לפני כחודש וחצי החלו כאבים במרפק ימין שאובחן כטניס אלבו. וכעת החלו כאבים זהים גם ביד שמאל.יש לציין שאני עובדת מול מחשב אבל לא כל כך עם העכבר ולא משחקת טניס. אני בת 45 ונמצאת בתסכול גדול, מרגישה מוגבלת מכל כיוון אפשרי. ומתחילה לחשוב שיתכן ויש לי בעיה כללית בגוף, כיוון שקצת מוזר לי שאני סובלת מבעיות גם בגיד אכילס בשתי הרגליים וגם מטניס אלבו בשתי הידיים... והכל בו זמנית. יש לציין שאני דיי פעילה ספורטיבית. עד להתפרצות הכאבים רקדתי ריקודי עם, השתתפתי בשיעורי פילאטיס ומתיחות. וכעת לא מסוגלת לעשות דבר. אני דיי מיואשת. האורתופד שלי טוען שכנראה שאצטרף לעבור ניתוח בגיד אכילס. לדעתי, הבעיה שלי היא כללית יותר. אולי משהו בגופי שמייצר דלקות בגידים, או משהו בתזונה, או לא יודעת מה. אשמח לקבל חוות דעתך בענין. המון תודה.

30/05/2009 | 20:37 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

את צודקת - הרבה פעמים דלקת בגדעם היא רק ביטוי אחד של מחלה סיסטמית - עליך לפנות לראומטולוג שיעשה בירור מתאים. חג שמח.

11/03/2010 | 15:08 | מאת: ד"ר היפוכונדר

חשוב מאוד מתיחות , מתיחות של גיד אכילס עשויות לפטור את הבעיה ,וקצת פחות מתיחות של גיד המרפק. צריך לדעת איך למתוח ובכל מקרה בעדינות .

מנהלי פורום ראומטולוגיה