שרירים תפוסים לאלתר - האם פולימיאלגיה ראומטיקה?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

01/04/2012 | 19:05 | מאת: שי

שלום רב, הנני בן 25, בריא בד"כ. לפני שנה נרדמה לי אצבע מס' 4 ביד שמאל ולא ייחסתי לדבר חשיבות. לאחר חצי שנה בה עבדתי החלה הרעה בכל יד (בעיקר אמה, ושריריה) שמאל. סבלתי מהתכווצות שרירים הולכת וגוברת בעיקר בעת מאמץ. לאחר כמה בדיקות אי.אמ.ג'י ירדה הסברה שמדובר בבעייה אולנרית (הממצאים היו חלשים להתערבות). לאחר חודשיים החלה הרעה באזור רגל שמאל עם תחושות דומות של שרירים תפוסים וכואבים. בדבבד סבלתי מכאבי ראש כרוניים במשך 4 חודשים. רופא פרטי הצליח לנתח את מאפייני כאב הראש כ"אוקספיטל נוירולוג'יה" - ולאחר דיקור תוך שרירי של כמה טיפולים אכן התגברתי מעט על הקושי בכאבי הראש. במשך כל אותה התקופה נבדקתי כמה פעמים אצל אורטופדים, נוירולוגים וביצעתי בדיקת סיטי מוח, גב תחתון - אמ.אר.איי צוואר וראש. בדיקות הדם היו תקינות למעט חריגה של כמה מאות בcpk. נטלתי גאבאפנטין במשך חודשיים ללא הועיל. איכות חיי ירדה לחלוטין. לפני חודש החלה הרעה נוספת, כאשר כל התסמינים עברו גם לצד הימני של הגוף. כעת אני מתקשה לרוץ, כל שרירי הגוף שלי חלשים בכוח אולם לא נמדדת שום "התדלדלות". אני נוטל, בהמצלת הנוירולוג, תרופת סימבלטה מזה שבועיים ועדין התסמינים קיימים וכמעט ולא פוחתים. מה לדעתך יכול לעזור לי דוקטור? כבר 8 חודשים שאני מתרוצץ בין רופא לרופא ומבצע כל בדיקה. מבחינת הממצאים הקליניים, נדמה שהכל תקין אך השרירים שלי תפוסים באופן בלתי נסבל. משרירי האצבעות ועד לתלת ראשי, כל גודל ובכל מקום. נשלחתי לראומטולג לבדוק קשר לפולימיאלגיה. האם התסמינים שלי עונים על הקריטריונים? תודה רבה

פולימיאלגיה זו מחלה שמתאפיינת רק אחרי גיל 60 כך שאתה לא ממש טיפוסי למחלה זו ... ייתכן בהחלט פולימיוזיטיס אך דרושה כאמור הערכת ראומטולוג

מנהלי פורום ראומטולוגיה