פוליומיזיטיס

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

08/03/2012 | 10:22 | מאת: פוליומזיטיס

שלום ד"ר אני חולה בפולוימזיטיס וכרגע בהיריון שבוע 20המחלה הייתה רגוע וכרגע התפרצה טיפה העלו לי את הפרנדיזון ל20 וביחד עם זה אני לוקחת אימוראן יש לי כל יום כאבים ברגלים בישיבה וקימה האם זה מסכן את הההיריון היה לי בעבר הפלה עקב המחלה שהתפרצה ונוגדן שלילי שהתגלה אחרי הההפלה לדעתי היה איזה פיספוס לגבי טיפול המחלה וההיריון הקודם מודאגת מאוד אשמח לתשובה

מחלה דלקתית פעילה בעת הריון כמובן אינה "מומלצת" , נדרש מעקב הריון בסיכון גבוה. ההבנה לגבי סבוכי הריון אפשריים קשורה למחלת הרקע במידה ופולימיוזיטיס היא חלק ממחלה אחרת אצלך למשל mixed connective tissue disease . בקיצור העינין מורכב וצריך יעוץ מסודר בנושא עם יותר פרטים.

מנהלי פורום ראומטולוגיה