פעילות אפשטיין בר וירוס

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

30/10/2011 | 12:56 | מאת: מיכל

בעקבות חולשה קשה לפני עשור נעשו לי בדיקות רבות, התברר שיש לי תת תפקוד בלוטת תריס שאוזן ע"י אלטרוקסין. אך החולשה נותרה. בנוסף נמצא ebv במצב פעיל.ומאז זה ככה במשך עשר שנים. לדוגמא בבדיקה האחרונה שנעשתה לי לאחרונה התקבלו התוצאות הבאות: ebv vca_igG 141 120 ebv vca_igm (למעשה הרמות היו אפילו נמוכות בכמחצית בשנים קודמות, אך תמיד מעל 40 בשני המדדים). אני ממשיכה לסבול מחולשה קשה, כאבי פרקים, שרירים, בבוקר ממש קשה לי לדרוך על הרגליים (בבדיקות דם שנעשו לאחרונה שללו מחלות פרקים) אני כל הזמן מותשת. מה זה אומר התוצאות הללו? אשמח לכל עצה מכם. תודה מיכל.

במצב כזה יש לבדוק סקר אימונולוגי של נוגדנים כיוון שייתכן מאוד שנוגדנים אלו הם לא אמיתיים נגד EBV אלא במסגרת ריבוי נוגדנים שהגוף יוצר מסיבות שונות . מומלץ לבדוק אלקטרופוריזה של חלבונים ואימונוגלובולינם כמותית , ANA , RF, HBV, HCV . רב הסיכויים שתוצאה זו אינה אמיתית ואינה משקפת זיהום ממושך אמיתי של EBV .

מנהלי פורום ראומטולוגיה