גאוט

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

20/10/2011 | 11:54 | מאת: עדי

שלום אני בחור בן 37 לאחר התקף גאוט ראשון באצבע באמצע הרגל. הרופא הציע אלוריד כמניעה. אציין כי אני רזה יחסית 60 קג ומקפיד על דיאטת דלת פורינים מזה שנים. בעבר יוריק אסיד = 8.5-9.5 ולאחר שרזיתי 5 ק"ג ולאור הקפדה על דיאטה הרמות עומדות בשנתיים האחרונות על 7.5-8.2 ולמרות זאת הופיע התקף ראשון... אודה על עזרתך 1. לגבי אלופירינול. ברצוני לדעת בכמה כל 100 מג אלופירינול צפויים להוריד את רמות החומצה אורית? הייתי מעדיף להתחיל עם 100 מג ולא 300 מג בשל החשש מתופעות לוואי. האם סביר ש 100 יוכלו לסייע משמעותית? 2. האם אלופירינול התרופה הכי מתאימה? קראתי שיש תרופות חדישות. 3.קראתי במחקרים שויטמין C יכול להוריד עוד קצת את החומצה אורית. האם יש טעם לא לקחת אלופירינול ולנסות תקופה נוספת עם תזונה קשוחה ותוספת 500 מג C ? תודה רבה רבה!

בהתקף ראשון נהוג לטפל עי כולכיצין 2 כדורים ליום אותם ניתן להמשיך מספר חודשים כמניעה ונסיון הפסקה לאחר מכן. נהוג להתחיל אלוריל רק אחרי התקף שני לפחות. ויטמיו C עוזר וכך גם צריכת מוצרי חלב. במידה ותזדקק לאלוריל ניתן להתחיל מ 100 אולם בדר"כ נדרשים 300 מג כדי להשיג יעד של UA מתחת ל6 .

מנהלי פורום ראומטולוגיה