דלקת פרקים והריון

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

05/10/2011 | 11:49 | מאת: ד

שלום, לפני מס' חודשים אובחנה אצלי דלקת פרקים על רק פסוריאזיס. יש לציין כי הכאבים בפרקים החלו כבר לפני כ3 שנים. הומלץ לי על טיפול בכדור בשם סליזפרין- טרם התחלתי בטיפול. כעת אני בהריון בחודש שלישי. אשמח לדעת מה ההשלכות של הדלקת בזמן הריון? האם הכדור שהומלץ לי בטוח בזמן הריון?

דלקת מפרקים פסוריאטית אינה משתנה בהריון באופן מהותי סלזופירין עקרונית מותר בהריון ואנו ממליצים לא להפסיק אותו בתקופה זו למטופלות במרכז שלנו, אולם אין שום תרופה שבטוחה ב 100% כולל אקמול... ניתו להתייעץ עם המרכז הטרטולוגי בהדסה כדי לקבל הסבר מפורט.

מנהלי פורום ראומטולוגיה