גאוט

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

04/10/2011 | 13:00 | מאת: אלעד

שלום רב אני בחור בן 45 עברתי שני התקפי גאוט בבסיס של אצבע 3 ברגל ימין. הראשון כאב קל יחסית כיומיים השני כאב די חזק. חומצה אורית כ 8. אסור לי לקחת נוגדי דלקת בגלל אסטמה ורגישות בקיבה כמו כן קולכיצין עשה לי רע מאוד - שלשולים וכו'. לפיכך בהתקף האחרון טיפלתי באופטלגינים ובהרבה סבלנות... אני מקפיד מאוד על דיאטה ומקווה שייקח הרבה זמן עד ההתקף הבא. ברצוני לשאול. האם טיפול בקולכיצין/נוגדי דלקת/פרדניזון, מעבר לקיצור משך ההתקף והכאב, גם מקטין את הסיכון לנזקים ארוכי טווח למפרק? במידה ולא. האם זה בסדר אם אטפל בהתקפים רק באופטלגין ומנוחה או שבדרך הזאת, שבה ההתקפים ארוכים יותר, הסיכוי גם לנזק גבוה יותר בגלל משך ההתקף הארוך? במידה וזה לא משנה את הסיכויים לנזק, אז אני מעדיף אופטלגינים וסבלנות על תופעות לוואי נוספות... תודה רבה! אלעד

במקרה שלך סטרואידים הם הטיפול הסביר בהתקף (עוזר גם לאסטמה) ואפשר לשלב עם תרופה מגינה על הקיבה כמו LOSEC לטווח ארוך כל התקף משאיר נזק וכמובן שככל שיש יותר התקפים ויותר ארוכים כך יש יותר נזקים הנטייה הטבעית של המחלה להתגברות תכיפות משך והגדלת פיזור המפרקים עם הזמן לכוליצין /פרדניזון או נוגדי דלקת אין שום תפקיד במניעת ההתקף הבא. לאחר 2 התקפים מקובל להתחיל טיפול מונע ע"י אלוריל שהוא המשמעותי ביותר בשבילך. מאחל בריאות שלמה

08/10/2011 | 21:59 | מאת: אלעד

תודה!! אם אני יכול להתגבר על התקף מבחינת הכאב רק עם אקמול ומנוחה אז האם זה בסדר? או שחשוב לטפל בהתקף גם בנוגדי דלקת/סטרואידים כדי לקצר אותו ואז זה יקטין את הסיכון לנזק במפרק? תודה

מנהלי פורום ראומטולוגיה