בדיקות דם

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

21/09/2011 | 16:18 | מאת: רות

שלום רב, עברתי פציעת ספורט שמרתקת אותי לבית זה חודש ימים. לפני שלושה שבועות הופיעו נפיחות בכף רגל ימין ובכף יד ימין שלא נעלמים, האם יתכן שםתאום לקיתי בדלקת פרקים? הנני בריאה מאוד בדכ ולא נוטלת תרופות.

הכל יכול להיות ... האם זה כואב ? לפעמים לאחר תאונות ופציעות מופיע תופעה שנקראת CRPS 2 - complex regional pain syndrome או בשמה ישן והמקובל יותר reflex sympathetic dystrophy - RSD והיא כוללת כאב נפיחות הזעה ואודם בגפה.

26/09/2011 | 13:15 | מאת: רות

אבקש להבהיר מעט יותר, בכף יד ימין הנפיחות וקישיון בעיקר באמה אך התופעה מתפזרת גם לשאר האצבעות, בכף רגל ימין שתי הבהונות השניה והשלישית נפוחות וכואבות, צוואר מודלק וכואב כבר 3 שבועות עם מוגבלות קשה בתנועה. בבדיקות דם נמצא CPK 9.4 ושקיעת דם גבוהה 89. IGA גבןה 579. אשמח אם נתונים אלו יוכלו לדייק טוב יותר ושאוכל לקבל גם פרוגנוזה לתופעה זו.

מנהלי פורום ראומטולוגיה