התיעצות

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

11/09/2011 | 11:24 | מאת: אלונה

שלום בני בן ה8 מזה שנה בערך סובל מתיקים( שהיום אם אני מחברת הכל ביחד מבינה שזה זה )מיצמוץ בעין לפעמים משיכה באף תנועות בידיים ובכתף . השבוע היו לו כאבי גרון נעשה לו משטח ותקין אך בבדיקת הדם יצא שantistreptolysin o 1310 הרופאה הציעה להתחיל אנטיביוטיקה ושלחה אותנו להתיעצות עם המטולוג וניורולוג מה זה אומר והאם ניתן לטפל ואך (דרך אגב אצלי streptolysin 0 327.7) תודה

קיימת תופעה נוירולוגית שנקראת כוריאה, אלה תנועות לא רצוניות בידיים בעיקר אשר יכולה להיות סבוך של דלקת גרון עם סטרפטוקוק שלא טופלה. זה למעשה יכול להגדיר מה שנקרא rheumatic fever. דורש הערכה גם של הלב עי אקו לב כיוון שגם שם עלולה להיות פגיעה במקביל. תופעה אחרת קלה יותר שקשורה לסטרפטוקוק נקראת PANDAS וקשורה לעיתים לתיקים והתנהגות אובססיבית קומפולסיבית ואינה בעלת השלכות משמעותיות לאחר טיפול בחיידק. כך או כך בשלב ראשון יש טעם בטיפול בכל בני הבית הנשאים ובילד.

מנהלי פורום ראומטולוגיה