כאבים במפרקים יד ורגל-דחוף

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

08/09/2011 | 01:54 | מאת: דני

אני בן 22 בריא, ובתקופה האחרונה אני מרגיש חולשה, עייפות מין קשיון שרירים כמו שיש בבוקר, במפרקי היד הרגל (אני מתכוון לחלק שמחבר בין כף היד לאמות) ובמשך כל היום. קושי לעשות פעולות עדינות כמו כתיבה, הליכה, הרמת פלאפון, פתיחת פקק בקבוק, להקליד במקלדת, מרגיש בפרקים שהרגליים כושלות, אבל לעומת זאת בריצה ופעילות מאמצית גבוהה אני לא מרגיש שום חולשה, להפך, ממש קל לי להרים משקולות, לרוץ וכל דבר אחר. אני חושש שזה מקפאין או חוסר בויטמנים (B1 B12) לפי מה שקראתי שנובע מחוסר בהם, מכיוון שאני שותה 2 כוסות קפה ביום, אני אוהב קפה, מעשן סיגריה ליום, ובסופי שבוע שותה אלכוהול. האם יש קשר? מה זה יכול להיות?

דני, ממלית לך לגשת לרופא ולערוך בדיקות דם כיוון שעולה החשד מסיפורך לדלקת מפרקים.

מנהלי פורום ראומטולוגיה