סינוביטס

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

06/07/2011 | 16:21 | מאת: לילי

שלום דר' אני רוצה ברשותכם הסבר למה שכתבה הרופאה במכתב אחרי בדיקה שגרונית . אני במעקב בבי"ח רמב"ם בעקבות שיוגרן ודלקת מפרקים שגרונית > לפני יומיים הייתי אצל הרופאה והיא כתבה : " בבדיקה סינוביטיס pip , רגישות mcp , תפליט קטן וסינוביטס , סיצטה עש בייקר ברך שמאל . רגישות ב- mtp , פסציה פלנטרית ללא לימפאדנופטיה . ישנה החמרה בכאבי המפרקים היא זקוקה לטיפול אימונומודולטרי ." הרןפאה המליצה לתת קורס פרידנזון . בקשה לחזור על ספירת דם ואם הכדוריות הלבנות מעל 4000 ( כשיו הכדוריות הלבנות הן בערך של 2900) להתחיל methotrexate ו folic acid . אני רוצה הסבר למה שכתבה הרופאה והסבר על התרופה הנ"ל . ותודה רבה לכבודכם . באדיבות לילה

12/07/2011 | 08:04 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

במכתב הרופא רשמה היכן יש דלקת, והקיצורים - אלה שמות מקוצרים של מפרקים בידיים וברגליים. מטוטרקסאט היא תרופה שמטפלת בדלקת מפרקים (לא בכאב) והיא מתחילה לעבוד אחרי כחודשיים של טיפול, לכן רופא המליצה לתת בהתחלה גם טיפול נוסף בפרדניזון אשר נותנים בד"כ לתקופה קצרה בלבד ותרופה זו עובדת מיידית.

12/07/2011 | 14:39 | מאת: לילי

תודה רבה לך ד"ר גלב סלובודין

מנהלי פורום ראומטולוגיה