התקפי גאוט בתקופות מסויימות

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

04/05/2011 | 23:14 | מאת: שי

שלום שמי שי ואני משרת בקבע מזה כ- 17 שנה מוכר בגאוט החל מ-2005 מטופל בקולכיצין קבוע 1 ליום. כמובן לא שותה אלכוהול או אוכל איברים פנימיים. שאלה ראשונה - האם עגבניות מכל סוג (מבושל רסק)ג"כ תורמות לגאוט שאלה שנייה - שמתי לב שבתקופות קבועות של לחץ ועומס בעבודה (אני חוטף התקף האם יש קשר בין השניים? מה מומלץ לעשות?

לא מכיר קשר ברור ב GOUT לעומס אך באופן כללי מערכת החיסון בהחלט מושפעת ממצב נפשי. עגבניות לא קשורות במיוחד. מומלץ לשים לב לא להרבות במאכלי ים כולל דגים. ויטמין C ומוצרי חלב מועילים ומומלצים. כמו כן יש לשקול טיפול תרופתי עי אלוריל- ניתן להתייעץ עם ראומטולוג

13/11/2012 | 14:25 | מאת: אפרת

בעלי כבר צורך אבקה עם זעתר כל יום במשך שנה והמצב שלו השתפר פלאים רמת חומצות השתן ירדה ל-7 אחרי ארבעה חודשים. ממש הציל לו את החיים. שם של ספק גילעד ברק 050-4433614

02/04/2013 | 16:22 | מאת: תמי

בעלי סבל מגאוט 20 שנים וסבל מתופעות לואי קשות מהכולכיצין ואלוריל ולשמחתי חברה שאחיה סבל מגאוט המליצה לו על תוסף תזונה צמחי בצורת כמוסות של מורינגה וספירולינה ואחרי שימוש של חודשיים מרגיש מצויין ובדיקות הדם השתפרו. ממליצה בחום

15/02/2015 | 13:32 | מאת: מירה

שלום לכולם, למרות זכאן אני רואה המון רופאים שמגיבים אני מרשה לעצמי לכתוב את ההתנסות שלי עבור אלו שאלוריל וכולכיצין פחות עובדים....... בעיקבות המידע שקיבלתי בפורום זה ואחרים החלטתי להעלות את ההתנסות שלי בכדי שאחרים/אחרות יוכלו ללמוד ממנה. למרות שרוב החולים בגאוט הם גברים יש גם מספר נשים בעסק ואני, לצערי, אחת מהן. אני בת 52 ובשנה האחרונה התחלתי לסבול מגאוט, אני ללא עודף משקל וגם אין במשפחתי היסטוריה של גאוט ובכל זאת זה הגיע. המחלה אובחנה רק אחרי חודשיים של סבל בל יתואר. טופלתי בכולכיצין ולאחריו באלוריל, התגובה לאלוריל היתה לא טובה ותיפקודי הכליות שלי ירדו בצורה משמעותית מה גם שההתקפים לא עברו. הרופא הורה עלי להפסיק עם האלוריל ונתן לי דיאטה, למרות ההקפדה על הדיאטה ההתקפים היו כמעט כל עשרה ימים, סיוט! איבדתי בחודש מעל עשרה ק"ג מהמשקל, הייתי מרותקת למיטה וחייתי במשך חודשים על משככי כאבים. בעלי, התחיל לברר על טיפולים אלטרנטיבים ובעיקבות שיחה עם רופא סינית, שרה ברק, התחלתי לקחת מספר תוספים: 1) מורינגה+כורכומין בכדורים, תוצרת MORINGA VI PLUS 2) מיץ דובדבן שחור- קונה בעדן טבע מרקט 3) כדורים של NOW של דובדבן שחור - קונה ב- IHERB השילוב הנ"ל הציל אותי אחרי חודש וחצי היה לי שיפור משמעותי ואחרי שלושה שכחתי לגמרי מהגאוט. המחיר הכלכלי שאני משלמת אינו זול, כ-200 שקל לחודש לכל התוספים אבל, היום אני כבר חצי שנה בלי התקף! ומי שעבר התקף גאוט יודע שבהתקף אנחנו מוכנים לשלם כל מחיר רק שיגמר ההתקף. מציעה למי שמעוניין להרים טלפון ולהתייעץ עם שרה, היא אשת מקצוע מדהימה עם המון ניסיון וידע בנושא. שרה: 052-8818842

מנהלי פורום ראומטולוגיה