לא עניתם לי למטה, אז אני שואלת שוב

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

28/04/2011 | 15:53 | מאת: שלי

היי, ככל הנראה יש לי שיוגרן, שהתסמינים שלו הם קצת יובש בפה ובעיניים (בנוסף,יש הסתיידות בפרוטיס.) ויש תקופות מסויימות שאני משתעלת בעיקר בבקרים, הרופאה אמרה שזה כנראה מהיובש בפה, אבל ליתר ביטחון שלחה אותי לצילום חזה כי יש לי שקיעת דם נמוכה, רציתי לשאול מה הקשר בין שקיעת דם נמוכה לשיעול, ולמה צריך צילום חזה? בנוסף, נשלחתי לCT בטן, מה הקשר של זה לשיוגרן? קראתי באינטרנט שזה יכול להתפתח חס וחלילה לסרטן, ורציתי לשאול מה הסבירות שזה קורה? בנוסף, קראתי מחקר על germinal center שאמור לנבא אם זה יתפתח לכדי זה או לא, אבל מאחר שלא עברתי ביופסיה לא בדקו את זה, האם אני צריכה לבקש שיבדקו את זה? בנוסף, רציתי לשאול אם זה בדרך כלל מסתבך לעוד דברים, או שזה נשאר ברמה של יובש בפה ובעיניים?

28/04/2011 | 18:08 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

יש הרבה בילבול במה שאת כותבת. 1. יובש בפה תלונה שכיחה ויש עוד עשרות סיבות לכך חוץ משיוגרן 2. אינני מכיר שום קשר של שקיעת דם נמוכה וצילום חזה 3. גם לא עושים CT בטן ללא סיבה ברורה ואייני יודע מדוע הוזמן 4. אצל אנשים עם מחלת שיוגרן יש לפעמים יותר גידולי דם, אך אין שום דרך לנבא את זה מראש, עד שזה מתחיל להתפתח. מחלת שיוגרן לפעמים זה רק יובש, אך לעתים עלול להתפתח מיגוון ביטוים אחרים.

מנהלי פורום ראומטולוגיה