כאב ונפיחות בכף יד ימין

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

12/04/2011 | 20:09 | מאת: איטה

שלום רב, לפני כ 5 חודשים חליתי בתחילה חום גבוה כשהוא ירד התחילו כאבים חזקים בגב תחתון ימין עם הקרנה לעכוז ולאחריו בגב תחתון שאמל עם הקרנה לעכוז עד כדי הגבלת תנועה. לאחר מספר דיקורים סיניים הכאב חלף ועבר לכתף יד ימין כאבים חזקים מאד עד כדי הגבלת תנועה ביד. כשהכאבים חלפו הופיע נפיחות וכאבים במרפקים בכף יד ימין עד כדי הגבלת תפקוד היד. הראמטולוג נתן לי לעשות בדיקת אנטי CCP וכן טיפול נסיוני של פרדניזון 20 מג למשך 6 שבועות. ברצוני לציין שעשיתי את כל הבדיקות ונמצא ש CRP 3.7 ושקיעות דם גבוהה מאד 120 כלומר זיהום/דלקת כלשהו בגוף. לא עשיתי כל צילום. האם יש לי מחלה אורטופדית כלשהי או על פי התופעות הללו יש אפשרות שתופעות אלו קשורות לבעיה כלשהיא בעמוד השדרה. מה ניתן לעשות ? אודה לך מאד על תשובתך. איטה

13/04/2011 | 19:27 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

קרוב לודיא מדובר במחלה דלקתית ראומטולוגית ולא אורטופדית - יש מגוון מחלות תגובתיות דלקתיות אשר מתפתחות אחרי זיהום חריף - אך פורום זה לא מקום נכון לאבחנות, לכן יש לגשת לבדיקת ראומטולוג

מנהלי פורום ראומטולוגיה