דרמטומיוסיטיס ופעילות גופנית

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

25/03/2011 | 14:52 | מאת: יוגב

אני סובל מדרמטומיוסיטיס כשילוב של תופעה פאראניאופלסטית (עברתי ניתוח כריתת חלק מן המעי הגס) ושל תופעה אוטואימינית (anti-mi2 חיובי) . מצבי השתפר ורמת ה- CPK היתה נורמלית . לאחרונה חל שינוי במצבי . חולשת השרירים וכתמי העור חזרו . רמת ה- CPK עלת ל- 2972 . אני כרגע מטופל ב- פרדניזון 15 מג , פלקוניל 400 מג ומתוטרקסאט 15 מג (לשבוע) . רמת ה CPK ירדה ל 1583 ואני עדיין חש חולשת שרירים ונותרו כתמי העור . הבדיקות האונקולוגיות טרם הצביעו על התעוררות הגידול .שאלותי : 1. האם ה"זינוק" המחודש של המחלה מצביע על חשש גובר לממאירות ? 2. האם הטיפול שאני מקבל סביר , למרות שהשפעתו בינתיים קטנה ? 3. האם מומלץ לבצע פעילות גופנית , למרות הפגיעה של המחלה הנוכחית בשרירים ? אם כן , איזה סוג פעילות ?

יוגב התלקחות של המחלה עלולה להיות קשורה להישנות הגידול אך בהחלט לא בהכרח. הטיפול סביר, במידה ולא מועיל ניתן להעלות מינון פרדניזון ולהגיע למינונים אף גבוהים יותר של מטוטרקסט במחלה זו. פעילות גופנית מתונה בלבד עד שליטה במחלה.

16/04/2011 | 01:53 | מאת: יוגב

שלום רב האם במקרה של הישנות הגידול - ניתן בכל זאת לטפל ולשלוט בדרמטומיוסיטיס , וזאת באותם אמצעים שהזכרת ?

מנהלי פורום ראומטולוגיה