מחלה לא ברורה שנמשכת כבר חצי שנה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

30/11/2010 | 20:23 | מאת: מיכל

שלום, אני חולה כבר חצי שנה במה שהתחיל בחודשיים הראשונים עם כאבים בכל הגוף, שלשולים חוסר תאבון והזעות לילה, לאחר מכן נעלמו הכאבים והשלשולים והזעות הלילה וכיום אני סובלת בעיקר מחולשה, תשישות קיצונית ובחילות מדי פעם. עשיתי כל בדיקת דם שהרופאים יכלו להעלות על דעתם ו(כמעט) הכל יצא תקין לגמרי. כולל סרולוגיה לכל נגיף או חיידק שקיים. (שקיעה, ספירה, CRP, בלוטת תריס, תפקודי כבד וכו'). עשו לי גם צילום חזה. אולטרסאונד בטן עליונה. הכל תקין. במשך שלושת החודשים האחרונים רמת הנוגדנים ל-EBV לא משתנה אצלי ונראית ככה (לא עשיתי בדיקה לפני כן): IGM גבולי IGG חיובי EBNA שלילי בנוסף, רמת C3 נמוכה גבולית (80). (נוגדנים למחלות אוטואימוניות כגון ANA שליליים). רמת Immunoglobulin M קצת מעל הגבול העליון - 238 כשהגבול העליון הוא 230. (רמות אימונוגלובולינים מסוגים אחרים תקינה) רציתי לשאול, אם רמת הנוגדנים הכללית (IGM) גבוהה בזמן שרמת הנוגדנים (IGM) ל-EBV גבולית, האם זה שולל שמקור הסימפטומים שלי הוא במחלת הנשיקה? (ההיגיון שלי אומר שבמקרה שמדובר במחלת הנשיקה ה- IGM הספציפי גם היה גבוה...אבל אולי אני טועה) האם תוכלו לתת לי כיוון או השערה למה שקורה בגוף שלי? למי כדאי לפנות? אני נמצאת במעקב של רופא פנימי מאוד בכיר אך עושה רושם שגם הוא לא לגמרי מבין מה קורה בינתיים. תודה

01/12/2010 | 20:30 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

את באמת מאמינה שמישהו יפטור את הבעיה בפורום?

08/12/2010 | 23:31 | מאת: ריבה

אני לא רופאה האם הבדיקה שכתבת C3 היתכוונת לD3 (כלומר האם הכוונה לויטמין D3) אם לא רצוי שתעשי את הבדיקה הזאת כי מחסור בויטמין הנ"ל בהחלט יכול לגרום לכל התאורים שתארת , פשוט כל מה שתארת גם אני עברתי כולל הכאבים בגפיים בבטן שלשולים ועוד המון תופעות נוספות ומה שעזר לי היה לקחית ויטמין D3 כי היה חסר לי ולקחתי את זה בצרוף לסידן - קלציום וכעבור כחודש הכאבים החלו לעבור ולאט לאט עברו עוד בעיות בדיקת ויטמין D3 זה בדיקת דם פשוטה בגוגל תוכלי לקרוא ולהיתעדכן עוד על הנושא שיהיה לך בהצלחה

מנהלי פורום ראומטולוגיה