מה אומרת הבדיקה?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

13/10/2010 | 22:19 | מאת: אני

שלום רב אני בת 39 סובלת מכאביי שרירים ופרקים אחת לחודש יש לי כאביי רגליים וידיים ועם זאת כאבים מופשטים בכל העצמות והשרירים אובחנתי כחולת פיברומיאלגיה אך לאור הסיבה שאחיי ואימי סובלים מFMF נשלחתי לבדיקה התוצאה הראתה שאני נשאית של הגן M694V יש לציין שלאחיי ואימי יש שתיי מוטציות והם מטופלים בכורכיצין לעומת זאת ביתי בת ה15 נשאית של אותו גן שלי מוטציה אחת וגם נוטלת כולכיצין האם לאור הכאבים והרקע המשפחתי עליי גם ליטול כורכיצין? תודה מראש

שלום האם הכאב מופיע סביב המחזור ? אם כן יש סיכוי שהוא ביטוי ל FMF. במצב גבולי כזה היה חשוב להיעזר בבדיקות בעת התקפי הכאב (באותו יום) כולל CRP ESR פיברינוגן ו SAA (הבדיקה האחרונה מבוצעת רק בתל השומר) במידה וחלק מבדיקות אילו מוגברות בהחלט מחשיד שמדובר ב FMF אם SAA מוגבר (גם לא בעת התקף) עדיין יש לשקול טיפול בכולכיצין מציע להתייעץ גם באופן מסודר במרפאת FMF הקרובה למגורייך (קיים בהדסה, תל השומר ובני-ציון)

מנהלי פורום ראומטולוגיה