מה זה יכול להיות?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

05/10/2010 | 23:52 | מאת: יעלה

בחודש וחצי האחרונים ירדתי 19 ק"ג בגלל חוסר תאבון. בנוסף עייפות, התקפים של הזעות וגירודים הגירודים הם בעיקר בערב ברגליים ובידיים וההזעות לווא דווקא בלילה. בנוסף יש לי חום נמוך עד 38 כל יום כבר למעלה מ 5 שנים שעבר מספר רב של בירורים ללא סיבה ברורה. הומלץ לי עכשו לבדוק נוגדנים לצילאק, שחפת, ואיסוף שתן לכטכולמנים . לציין שבשנה האחרונה נעשה סי טי אנגיו שלא הראה דבר וגם לפני שנה PET CT כחלק מברור החום שלא הראה גם כלום חוץ מקליטה מוגברת במח העצם שהרופאים כלל לא התייחסו אליה. ברקע לופוס, סכרת יתר ל"ד ולופוס אנטי קואוגולנט חיובי. בשנים האחרונות האנטי דנא יוצא תמיד שלילי או גבולי מאוד, המשלימים תקינים שקיעת הדם תקינה חוץ מפעמים בודדות ואפילו ה ANA חוזר שלילי או בטיטר נמוך מאוד של 1:40 ( בפעמים האחרונות הוא יוצא שלילי לחלוטין). הדבר היחידי זה crp מוגבר. האם זה לא מוזר שיש לופוס עם ANA שלילי? האם יש בכלל דבר כזה? ממה יכולים לנבוע כל התולנות של רידה במשקל? הזעות וגירודים- האם זה קשור ללופוס. לציין שהרופאים לא רוצים לתת לי כרגע הפנייה להדמיות נוספות בטענה שעברתי כמה שלא הראו כלום אך כשעברתי אותם לא היו התלונות האלה אלה הם נעשו רק כחלק מבירור לFUO הממושך. האם צריך לחזור עליהם עם התלונות החדשות? תודה מראש וסליחה על ריבוי השאלות

יעלה שלום את מציינת חום יום יומי וירידה במשקל משמעותית לאחרונה. למרות הברור הנרחב שנעשה כבר ממליץ להתאשפז במחלקה ראומטולוגית או פנימית לברור חוזר. האפשרויות באחנה המבדלת רבות אולם ברור שוסקוליטיס הוא אופציה שצריך לחשוב עליה ולעיתים CT אנגיו אינו מספיק לאבחנה ונדרשת אנגיוגרפיה פורמלית. לגבי לופוס כ 5-10 % ANA שלילי אולם בדרכ במצב זה SSA חיובי ויש תפרחת מיוחדת בעור - זה לא המצב אלך אני מבין. בהצלחה במציאת האבחנה

מנהלי פורום ראומטולוגיה