הפסקת טיפול

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

26/08/2010 | 00:17 | מאת: דינה

שלום , אני חולת RA ולוקחת מאז ינואר כדורי ערבה (יחד עם MTX)וחשה הטבה משמעותית עד כדי היעלמות הכאבים. האם אפשר להפסיק את הטיפול לתקופה מסויימת או בכלל ? האם יש מקרים מדווחים של חולים שכביכול "החלימו" ולכן לא נזקקים לטיפול ?

אפשרות זאת מעסיקה את כלנו רופאים ומטופלים חלק מהחולים מבריאים בזכות עצמם עם או בלי התרופות 5-10% אך אלה בדרכ סבלו ממחלה קלה שנמשכה זמן קצר לפני תחילת הטיפול וללא סמנים חמורים של מחלה קשה כמו CCP חיובי או נטייה גנטית למחלה (וייתכן שבכלל לא סבלו מRA) ניתן בהנחיית הראומטולוג לנסות להפחית טיפול לאחר תגובה משמעותית וממושכת ולראות מה קורה ... אולם יש סיכוי רב שהמחלה תחזור במלוא עוצמתה.

מנהלי פורום ראומטולוגיה