כאבי פרקים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

07/07/2010 | 01:21 | מאת: אבי

שלום ד"ר, לפני כחודשיים התחילו לי כאבים בכפות הרגליים,במיוחד בכף רגל שמאל אשר אובחן כדלקת בגיד הפרוניאלי. בהמשך (כשבועיים לאחר מכן) התחילו לי כאבים באזורים נוספים בגוף...בעיקר בגב,כפות ידיים,אצבעות,מרפקים וברך.לפעמים אני מרגיש ששורף לי באיזור הכפות ידיים. הופניתי לראומטולוגית אשר שלחה אותי לבדיקות דם וצילומי רנטגן. צילום רנטגן חזה הראה צל בגודל של 3 ס"מ. הופניתי ל CT חזה אשר הראה בלוטות לימפה מוגדלות ותסנין ריאתי. הופניתי לרופא ריאות,הרופאים חושדים כי מדובר בסרקואידוזיס ולכן הוחלט שאתחיל לקבל טיפול בסטרואידים. במקביל,בוצעה בדיקת ברונכוסקופיה (עדיין ממתין לתשובות). שאלותיי הן: 1.כיצד ניתן לקבוע כי מדובר בסרקואידוזיס? האם יכול להיות שמדובר בדלקת פרקים שגרונית? ברצוני לציין שהערכים שהתקבלו בבדיקת ACE היו תקינים. האם ישנם הבדלים בסימפטומים בין סרקואידוזיס לדלקת פרקים שגרונית? 2.אני אמור לקבל סטרואידים (פרדניזון) במינון של 30 מ"ג (הרופא רשם כדור וחצי של 20 מ"ג). האם ניתן לקחת כדור אחד של 20 מ"ג ו- 2 כדורים נוספים של 5 מ"ג (זאת על מנת להמנע מלחתוך את הכדור). תודה רבה, אבי

שלום אבי ביופסיה היא הדרך הטובה ביותר להוכיח סרקואידוזיס (למרות שיש עוד נתוניים שיכולים לתמוך (למשל איסוף שתן לסידן ) דלקת המפרקים לעיתים פחות סימטרית בסרקואידוזיס ויכולה לעקב אצבע שלמה או סביב הקרסול אולם קשה להבדיל כך בין דלקות מפרקים לגבי פרדניזון - מותר גם לשובר 10 לשניים

מנהלי פורום ראומטולוגיה