כאבים במפרקים בכל הגוף נוכח דלקת ברגל

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

26/06/2010 | 20:25 | מאת: שירן

שאלה על כאביםו אמתIמארץIתצמח ו 20:20 | 26/06/10 שלום בת 32, זאת הפעם השניה שיש לי דלקת בחודשים האחרונים באיבר בגוף - בכף הרגל אשר כואבת לי ושורפת לי. הבעיה שלי היא שאני מרגישה כאילו המפרקים שלי בכל הגוף "לא משומנים" קצת כאבים מדיי פעם ואני חייבת לציין שאני נחה כל היום ובקושי זזה. אני פוחדת שזה סימן מוקדם לכך שאני מפתחת משהו כזה כמו דלקת במפרקים. יחד עם זאת המפרקים שלי לא אדומים ונפוחים - פשוט נוקשים ולא נעים להזיז אותם (לפעמים קצת כואב). הסיבה שאני מודאגת היא כי זה משהו שלא חשתי קודם. בנוסף, בשבועיים האחרונים יש לי גלי חום מוזרים בגוף. בעיקר בגב אך גם במקומות אחרים. כאילו יש לי דלקת בכל הגוף. זה מפחיד אותי. אגב, מי שאמר שיש לי דלקת ברגל זה אורטופד והוא אמר זאת למרות שלא מצא לדעתי משהו אחר - סה"כ גם הרגל אפילו שכואבת ושורפת לא אדומה או נפוחה. הוא נתן לי וולטרן ואני קצת חוששת לקחת אותו מתוך איזושהי דעה שעדיף לי אולי להרגיש את הכאב כדי לדעת אם זה חמור יותר ובכל הגוף ואם בעזרת השם לא, אז הדלקת ברגל אמורה לעבור לבד כי חוץ ממדי פעם להקליד במחשב אני כל היום במיטה או בספה לא עושה כלום. כמה שאלות: א. וולטרן עלול להזיק אם הדלקת היא היא מערכתית ולא עלו על זה? ב. מה אפשר לעשות כדי למנוע מחלה אוטואימונית כלדקת פרקים , האם ויטמינים /תזונה נכונה /פעילות גופנית - יכולים למנוע התפרצות מחלה אוטואימונית כדלקת פרקים? (אשמח גם להפנייה למקורות אחרים אם ידוע עליהם). ג. האם אני עושה נכון שאני מחכה ולא הולכת בינתיים לרופא משפחה - כי נראה לי שללכת סתם בשביל גלי חום ותחושה של כאבים קלה או "מפרקים נוקשים" זה ממש לא רציני ועליי לחכות שפשוט תעבור הדלקת ברגל. תודה אני

וולטרן מתאים גם לדלקת סיסטמנית וגם למקומית כך שהוא טיפול מתאים מציע להתייעץ עם ראומטולוג לגבי הכאבים אך לציין שכאב שורף הוא בדרכ מקור עצבי לכן יש להרחיב את הברור ולכלול גם בדיקת ויטמין B12 ובלוטת תריס

מנהלי פורום ראומטולוגיה