עזרה באבחון כאבים (שרירים/פרקים)

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

23/06/2010 | 16:52 | מאת: ליאת גיל

שלום רב, מזה זמן רב לסירוגין אני סובלת מכאבי גב,במס' החודשים האחרונים הכאבים התעצמו והופנתי לאורטופד אשר שלל כל בעיה אורטופדית והמליץ על חיזוק השרירים בעזרת ספורט מאחר וטען כי הגב שלי "מוזנח",עברתי טיפולי פיזיוטרפיה,מסאג'ים ,שיאצו ולא היתה לי הקלה. הפיזיוטרפיסט רמז שאולי אני סובלת מפברומיאליגיה,המסאג'יסט אמר שיכול להיות שלא כי הגב שלי לא תפוס. בשלושת השבועות האחרונים הכאבים עברו לי לצוואר,לזרועות וגם לידיים,החזה שלי מאוד כואב כמו כאב של גודש של לפני מחזור שזה ממש מוזר לי. בימים האחרונים הכאב עבר גם לעצמות שבצידי הישבן. השינה שלי לא היתה טובה מאחר ועברתי דיכאון בזמנו ועד היוםעת ישנה עם קלונקס 0.75מג'.לאחרונה במשך היום אני מאוד תשושה ועייפה ,יש לי האטה בתנועתיות ובכלל בתפקוד בעבודה (מזכירה). חשוב לציין שאינני בדיכאון. קיבלתי ארקוקסיה 90 מג' אך ללא הטבה,ניסיתי גם וולטרן,אטופן וכו'... כיום אני מקבלת אוקסיקונטין 10 מג'(קיבלתי גם 20 מג' אך זה מתיש אותי)-אני לא לוקחת כל יום !!!! לפחות פעמיים בשבוע רחוקות אחת מהשניה כי אני יודעת שיש סכנת התמכרות. יש לי תור לראומוטלוג אך זה יקרה רק באוגוסט....בנתיים עברתי בדיקות דם שאני לא יודעת מה זה אמור להוכיח..ואני מאוד מודאגת.הבנתי שיש מס' נקודות בגוף שאותם בודקים כדי לגלות פיברומיאליגיה.אפשר לדעת מה הן? לסיום רוצה לציין כי לפני כחודש וחצי היה לי וירוס של יומיים של תשישות וכאבים בכל הגוף וזה עבר אך כאבי הגב נשארו. האחות שערכה לי בדיקת דם אמרה שאולי יכול להיות שזה שאריות של הוירוס. אני מאוד מודאגת...האם תוכלו לעזור לי עם מידע? תודה רבה.

27/06/2010 | 16:27 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

לצערי כמעט בילתי אפשרי לתת את האבחנה בלי בדיקה. אך מה שזה לא יהיה - אוקסיקונטין לא נראת תרופה מתאימה.

מנהלי פורום ראומטולוגיה